Spelen onder het eten

Door: Marlies Molema

Gelach, gezellig geroezemoes, een wijntje of een biertje. De sfeer zit er lekker in. Samen met de mede-Jonge Harters hebben we een groot deel van restaurant het Pakhuis overgenomen. Iedereen loopt vrolijk rond in de ietwat strakke T-shirts van het festival. Er wordt gekeuveld over het festival en wat er allemaal te bekijken valt. “Het Pakhuis past heel goed bij de sfeer, allemaal leuke, creatieve jonge mensen,” zegt Linda.

Met mijn medebloggers bekijk ik wat er op de kaart staat. Er is door een meerderheid gekozen voor de Pakhuisburger en runner-up zijn de filodeeg-rolletjes gevuld met pompoen, blauwe kaas en walnoten. Het gespreksonderwerp gaat toch weer gauw over Alexander en zijn naakte voorkomen tijdens zijn solo. Hoe zal het zijn? Iedereen lijkt volkomen in de ban van deze Alexander. Grappig om te merken dat een solovoorstelling zoveel losmaakt bij iedereen. De enige jongen in het blogteam, Devi, is er kalm onder: “Voor de piemel an sich ben ik niet zo opgewonden, ben wel heel benieuwd naar hoe de voorstelling gaat uitpakken.”

Ik vind het een dappere onderneming, om helemaal naakt op het podium acrobatische capriolen uit te voeren. Alle bloggers gaan naar deze voorstelling, behalve blogger Daisy, die had hem al gezien. In plaats daarvan gaat ze naar de voorstelling Macbeth van Toneelmakerij. “Bloederig en veel moorden. Het zijn de enige dingen waar ik niet goed tegen kan,” zegt ze. “En laat nu juist deze voorstelling daarover gaan, tenminste, zo staat het wel degelijk in het programma.”

Genoeg prikkels, nieuwe ervaringen en experimenteel materiaal dus. Het thema van dit jaar voor het Jonge Harten Festival klopt helemaal. PLAY! Wij spelen vrolijk mee!

Festivaltickets!!

Word jij onze theateraddict en koop je een Festivalticket bij ons? Hierbij heb je meerdere voorstellingen voor een heel lekker prijsje!

Word diehard theaterfan, koop een Festivalticket!