”Als zij erom kan lachen, kunnen wij het ook.”

Sanne Delcroix

Door: Anke Odinga

Vrijdagavond was de première van ‘Hope she was worth it. De opera’ in het Grand Theatre.  Sien Vanmaele schreef deze muzikale voorstelling speciaal voor Jonge Harten. Wat vond het publiek van deze kersverse elektronische operette? Anke Odinga vroeg het aan wat mensen in de foyer. Opvallend vaak bleef het eerst lang stil, iedereen moest er echt even goed over nadenken. Maar dan volgden een aantal mooie observaties.

Een greep uit de reacties:

“Ik heb er met plezier naar gekeken. Met name het Vlaamse accent vind ik prachtig. Het was erg ontroerend.”

“Een goed verhaal. De beelden die ze neerzette zijn herkenbaar. De anekdotes zijn tragisch maar tegelijkertijd ook erg komisch.”

“Het begin vind ik erg pakkend, de combinatie van de zwarte schim en haar Vlaamse accent vind ik een sterke keuze. Je komt langzaam in het verhaal en moet goed luisteren. Dat vind ik mooi gevonden.”

“De muziek is een beetje grunge, wat ze zegt is grappig, maar ik merkte aan mezelf dat het me raakt. Ze heeft het heel kwetsbaar neergezet. Er staat wel echt een gebroken iemand op het podium. Je voelt die diepere laag.”

“De voorstelling is wat mij betreft nog te persoonlijk en pril.”

“Een literaire opening met een heel mooi ritme. Met name de momenten waar de beat samen komt met de cadans van de tekst.”

“Van te voren was ik bang voor veel zelfmedelijden. Dit was helemaal niet het geval door de manier waarop ze het brengt. Ze weet het verder te trekken dan haar eigen verdriet. Als zij er om kan lachen, kunnen wij dat als publiek ook.”

“Ze zoog me helemaal mee in haar verhaal. Met name door de combinatie van het soms rauwe taalgebruik en haar zachte accent.”

“Het dansen en haar manier van bewegen kwam bij mij wel echt even binnen.”

“Dapper zoals ze een voorstelling over haar eigen liefdesverdriet heeft gemaakt. In drie woorden? Dan zou ik gaan voor ‘fris’, ‘donker’ en ‘integer’.”

 Benieuwd naar de mening van recensent Marijn Lems? Lees het hier op theaterkrant.nl

Ook iets voor jou?

Blog / / door: Anke Odinga

Een opera over liefdesverdriet. Maar dan anders.

‘Allee, stel maar vragen!” Met nog nat haar verschijnt Sien Vanmaele, na een eerste mislukte poging, voor de tweede keer op het beeldscherm van mijn laptop.…

Blog / / door: Rutger Wiechers

We zijn begonnen!!!

Het is zover, Jonge Harten 2016 is begonnen! En daar moet op gedronken worden. Maar niet met een biertje, nee nee, maar met een drankje…

Ons festivalhart

Dit is het hart en de ontmoetingsplek van het festival. Voer hier een goed gesprek onder het genot van een drankje. Ook kun je hier met al je festivalvragen terecht bij het infopunt en kun je kaarten kopen bij de kassa. Het Festivalhart zit aan de Oosterstraat 13a.

Kom gezellig langs voor een kop koffie of een borrel in het café!