De Bloggers van 2015

Door: Jonge Harten

Tadáááááá: De Bloggers van 2015!

Ook dit jaar verslaan, recenseren en interviewen de bloggers er weer lustig op los. 
Met pen en papier, hun mobiele telefoon of een heuse camera om de nek zijn zij op zoek naar hét verhaal van het Jonge Harten Theaterfestival 2015. Een nieuwe groep, een frisse blik en ze stellen zich graag aan je voor.

Vroeger ging ik naar Jonge Harten voor de feestjes en de knappe acteurs. Nu ik schakel van psychologie naar een master theater wetenschap moet ik toegeven dat de voorstellingen mij ook inhoudelijk interesseren. Maak je geen zorgen van mij hoef je geen vage conceptuele termen uit het postdramatisch theater te verwachten. Ik schrijf over wat me opvalt, waar ik over na blijf denken en wat me raakt; dat alles gelukkig met de nodige hoeveelheid lucht en een dikke vette knipoog. Uiteraard kijk ik nog altijd graag naar knappe acteurs op de dansvloer.. voor de verandering eens van achter mijn laptop. Lies Mensink

Toen ik een puber was wou ik me onderscheiden van de grijze massa. Ik droeg Hello Kitty knipjes in mijn zwarte, rode of blonde haar en ik luisterde naar obscure bandjes om vervolgens verliefd te worden op de zanger van de band.
Inmiddels ben ik, Ilona Deuring, bijna afgestudeerd commercieel econoom en woon ik samen met mijn vriend en twee katten. Oeps.. ik ben burgerlijk.. Mijn blogs zijn rechtdoorzee. Ik wil je het festival laten beleven door scherpe recensies en interviews. Ook al klinkt mijn leven burgerlijk, mijn teksten getuigen nog van mijn innerlijke rebel!

Ik ben Hielkje Wester en ik moet iets bekennen: ik weet niets van theater! Maar ik heb wel een link met acteren; namelijk mijn Bridget Jones gehalte. Behalve dat ik onhandig ben en mezelf in ongemakkelijke situaties breng, ben ik ook dol op interactie met mensen en, jawel, schrijven. Over dingen die me raken, laten lachen, of juist laten huilen. Dus ga ik bloggen bij Jonge Harten en jou vertellen wat er allemaal leuk, grappig, verdrietig of geweldig is. En wie weet spot je mij nog! Stamelend in gesprek met een knappe speler met een wc-papiertje aan mijn schoen…

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet, maar ik denk dit moet jij ook zien. Oog voor de omgeving, de kleinste details en de mooiste verhalen, dát is wat ik je wil laten zien!
Ik neem je mee aan mijn hand en ik laat je kijken door mijn ogen.
Al mijn enthousiasme gooi ik in de strijd om je te vertellen wat ik heb beleefd.
Mijn naam is Linda Groenewold en ik vertel graag mooi verhalen, luister jij met mij mee?

Ik ben Marlies Molema en op zoek naar prikkelende, verbazende en vooral verwonderlijke verhalen. Laten zien wat een voorstelling met me doet en waarom je er heen zou moeten gaan! Mij zal je vinden in het café, bij een voorstelling of hard aan het werk, bezig een stukje te schrijven. Waarschijnlijk tot laat in de avond.. Ik ben blogger voor Jonge Harten geworden omdat ik het natuurlijk een tof festival vind! Daarnaast wilde ik mijn schijfstijl (verder) ontwikkelen. Je bent nooit te oud om te leren. Liefs!

Mijn naam is Devi Smits. Aangenaam kennis te maken. Ik ben filosoof. Of iets bescheidener gezegd: ik studeer filosofie. Als blogger voor het Jonge Harten wil ik op zoek gaan naar de filosofie in theater. Want theatermakers zijn eigenlijk filosofen; ze observeren de wereld, denken erover na en uiten hun ideeën in een voorstelling. In mijn blogposts zal ik over deze ideeën schrijven en ze van een interpretatie voorzien. We zien elkaar snel op het Jonge Harten Festival!

Ik ben Daisy Osinga, 24 jaar, een nuchtere Fries en een dromer. Schrijven doe ik om een wervelwind van ervaringen, emoties en verlangens onder controle te krijgen. Tijdens Jonge Harten zal ik niet alleen schrijven vanuit mijn eigen beleving, maar ook uitkijken naar de reacties van anderen. Al heb ik een achtergrond in Kunstgeschiedenis, -sociologie en -filosofie en zal mijn beschouwing daar lichtelijk door getint zijn, hoop ik dat ik de academische terminologie tot een minimum kan beperken. In simpele woorden: ik kijk uit naar deze ervaring en de kans om het met jullie te delen!

Mijn naam is Sarah van der Meere, 21, theaterstudent en ben opzoek naar toneelstukken die de gevoelige snaar raken. Jonge theatermakers die vragen durfen te stellen aan hun publiek onder het genot van een lach en een traan. Opzoek naar reacties, sprekende beelden, plezier bij acteurs én publiek. Ze zeggen: ‘Een beeld zegt meer dan 1000 woorden’, toch zal ik Jonge Harten Festival proberen voor jullie te beschrijven door middel van pen én papier. Ik heb er onwijs veel zin in en kijk er naar uit om elke dag rond te struinen op Jonge Harten Festival!

 

 

Ons festivalhart

Dit is het hart en de ontmoetingsplek van het festival. Voer hier een goed gesprek onder het genot van een drankje. Ook kun je hier met al je festivalvragen terecht bij het infopunt en kun je kaarten kopen bij de kassa. Het Festivalhart zit aan de Oosterstraat 13a.

Kom gezellig langs voor een kop koffie of een borrel in het café!