Don’t tell, show!

Afra Rijkhoff

Door: Afra Rijkhoff

Voorzichtig betreed ik de kamer waar de beeldende denkers zich voorbereiden op het Jonge Harten Festival. Zij leren het publiek via andere wegen kijken naar het festival. Zij komen vermomd in het zwart en wanneer je even niet op let, hebben ze het perfecte beeld van je geschoten. Ze zijn deze avond met z’n tweeën, maar op het festival komen ze in grotere getallen. Zij drinken geen shots, maar nemen shots.

Ik heb het natuurlijk over de vloggers van het Jonge Harten Festival 2016. Voordat ze toeslaan met camera, geluidsset, een goed script en een flinke dosis informatie, worden ze goed voorbereid door Daisy Scholte. Als ervaren vlogger en beheerder van haar site alldayeverydaisy.com zorgt Daisy ervoor dat de vloggers binnen drie sessies ready to shoot zijn voor het festival. In deze bijeenkomst legt Daisy onder andere uit wat een pan-shot, een wide-shot, een medium-shot, en een over-the-shoulder shot is en wanneer je ze kan inzetten. “Een vlogger vertelt het publiek een visueel verhaal,” zegt Daisy. Ik krijg het persoonlijk al Spaans benauwd bij het idee van vloggen, maar wanneer ik de vloggers de vraag stel of ze het eng vinden reageren ze bijna nonchalant. “Euh, nee hoor!” Je hoort het al, deze vloggers hebben gelukkig geen last van videoangst.

Als vlogger maak je niet alleen een visueel verhaal, maar je bent ook een scenarioschrijver, regisseur, editer en acteur. Probeer dat allemaal maar eens in een filmpje van twee minuten te proppen. De vloggers van het Jonge Harten Festival kunnen het straks allemaal.

Ps. Stel je hebt een passie voor reizen, eten en denkt graag out of the box dan zou ik zeker een kijkje nemen op alldayeverydaisy.com.

 

 

Ons festivalhart

Dit is het hart en de ontmoetingsplek van het festival. Voer hier een goed gesprek onder het genot van een drankje. Ook kun je hier met al je festivalvragen terecht bij het infopunt en kun je kaarten kopen bij de kassa. Het Festivalhart zit aan de Oosterstraat 13a.

Kom gezellig langs voor een kop koffie of een borrel in het café!