“Heftiger dan verwacht!”

Door: Ilona Deuring

Lange gouden glitter gordijnen, een foto met je ‘date’ bij binnenkomst en een overenthousiaste opgedirkte promqueen die me omhelst en zegt: “Oh my God, you’re here! I love your coat, it’s AMAZING!” Ik heb direct het gevoel alsof ik binnen ben gestapt in een Amerikaanse gymzaal op Prom Night. Op Zondagmiddag 22 november was de première van Bottoms Up van De Noordelingen in samenwerking met Young Gangsters in de oude busremise naast de IKEA.

Bottoms Up steekt de draak met de zoete Highschoolseries en zet de stereotypes hiervan perfect neer. In de loop van de voorstelling blijkt dat er ook een maatschappelijk thema behandelt wordt, namelijk het (overmatig) alcoholgebruik onder jongeren. Na de voorstelling vroeg ik een aantal bezoekers naar hun mening over de voorstelling.

In de koude loods wordt ons na afloop nog een kop warme chocolademelk en glühwein aangeboden om ons op te warmen. Ik zie drie vriendinnen staan en vraag ze wat ze van de voorstelling vonden. De meiden wist van te voren al waar de voorstelling over ging omdat er twee vriendinnen van hen in mee speelden. Toch was het volgens Marthe van Daal (18) niet helemaal wat ze had verwacht. Ze zei: “Ik vond het heftiger dan verwacht.” Cheyenne van Oostrom (19) haakt hier op in en zegt dat ze het vooral bijzonder vond om haar vriendinnen zo anders te zien als normaal. Cheyenne zegt vervolgens dat ze vindt dat de acteurs de Amerikaanse types goed en natuurlijk hebben neergezet.

Volgens Julia Vorenkamp (18) is de boodschap van de voorstelling dat je niet moet drinken en voorzichtig moet zijn met alcohol. Ze vond dat deze boodschap erg goed over kwam zonder dat het een saaie, educatieve voorstelling was. “Het was heel erg out of your comfort zone,” zegt Julia lachend.

Benieuwd naar onze mening? Blogger Sarah schreef voor de try out van 21 november een recensie en die vind je hier.

Festivaltickets!!

Word jij onze theateraddict en koop je een Festivalticket bij ons? Hierbij heb je meerdere voorstellingen voor een heel lekker prijsje!

Word diehard theaterfan, koop een Festivalticket!