Jazz ‘till Midnight

Frauke

Door: Merijn Jonker

Wat gekras van een plectrum over gitaarsnaren. Wat kort gepingel op de basgitaar. Een laatste aanpassing aan de drums en dan gaat het los. En na één maat merk ik dat ik mee word gevoerd door de muziek. Dit was JAZZZZZ op het Jonge Harten Festival.

Het begin van de avond vond ik een beetje eng. Het zou om 22.00 uur beginnen maar om vijf over tien was er nog niemand binnen. Ik was bang dat dit zoveelste keer in Groningen zou zijn dat je een paar goede muzikanten bij elkaar ziet, maar dat er geen hond komt opdagen. Na tien minuten bleek die angst volledig ongegrond. De mensen kwamen binnenstromen en om half elf stond iedereen, met een drankje in de hand, mee te grooven op de muziek.

Improvisatie en een fijne open sfeer kenmerken deze avond. We gaan van snelle jazz tot dromerige ballades. Ik moet zeggen dat jazz voor mij altijd herinneringen oproept naar een bijzonder fijne avond, maar aangezien we deze blogpost ook kindvriendelijk willen houden zal ik er daar niet verder over uitweiden.

Hoewel de muzikanten steengoed waren en ik verloren was in het moment, was de rest van de wereld dat niet. Ik realiseerde dat ik nog een trein moest halen. Balen. Voor mij moest het feestje eindigen maar voor de rest ging het gewoon door tot middernacht. Daarna moest het feestje toch echt stoppen. Want als de klok twaalf uur slaat is het bal afgelopen en wordt betovering verbroken.

Ons festivalhart

Dit is het hart en de ontmoetingsplek van het festival. Voer hier een goed gesprek onder het genot van een drankje. Ook kun je hier met al je festivalvragen terecht bij het infopunt en kun je kaarten kopen bij de kassa. Het Festivalhart zit aan de Oosterstraat 13a.

Kom gezellig langs voor een kop koffie of een borrel in het café!