Jonge Harten door de ogen van Lies Mensink

Irina Opariuc

Door: Anna Dijk

Wat is jouw Functie?
Blogdocent

Hoe ben je bij Jonge Harten terecht gekomen?
Ik ben er langzaam ingerold. Ik ben begonnen als blogger, toen heb ik een jaar het promoteam begeleid, maar mijn hart lag toch bij schrijven dus toen de toenmalige blogjuf zwanger werd heb ik mijn kans gegrepen.

Waarom werk je hier?
Ik sta achter het idee van Jonge Harten. Ze nodigt jonge makers uit die vernieuwende dingen laten zien die normaal niet zo snel in Groningen zouden komen. Bovendien probeert Jonge Harten ook mensen te bereiken die normaal gesproken niet zo snel naar het theater gaan. Op die manier is het zowel voor de makers als voor het publiek vaak een nieuwe ervaring. Dat vind ik heel goed.

Wat is DE feestsnack?
Een eierbal met samuraisaus.

Wat was het moment waarop je dacht ‘hier doe ik het voor’?
Dat was de allereerste blogles, toen iedereen iets schreef en dat met elkaar moest delen. Iedereen was zenuwachtig, maar je zag ook meteen al de groei.

Wie is je geheime makers-crush?
Dat is Floor van Severen van Don Juan, geen twijfel over mogelijk.

Wat is je grootste Jonge Hartenblunder?
Uhm… ik zeg elke avond dat ik op tijd naar bed ga, maar dan wordt ik uiteindelijk toch weer als één van de laatsten de tent uitgeveegd.

Als je het festival in één woord zou moeten beschrijven, wat zou dat dan zijn?
Intens.

Waarom moeten mensen nu al uitkijken naar de volgende editie?
Dit jaar was het zo episch dat je je niet kan voorstellen dat we het nog gaan overtreffen, maar dat gaan we natuurlijk wel doen, en daarom moet je volgend jaar weer komen om te zien wat we ervan gemaakt hebben.

Ook iets voor jou?

Blog / / door: Wouter Hoving

Jonge Harten door de ogen van Suzanne Verhagen

“Ik kan best een lampje ophangen, maar daar houdt het ook mee op.” Wat is jouw functie? Locatiemanager. Dat betekent dat Suzanne het contact met…

Ons festivalhart

Ons festivalhart zit dit jaar wederom aan de Oosterstraat 7a, in de steeg achter het Grand Theatre. Kijk om het hoekje en vind ons daar! Dit is hét hart en dé ontmoetingsplek van het festival. Je kunt hier terecht voor een goed gesprek, een drankje en elke avond draait er een DJ. Wat ons betreft kunnen de voeten dus van de vloer! Ook kun je hier terecht met al je vragen bij het infopunt en kun je meteen een kaartje aanschaffen bij de kassa.

Kom gezellig langs voor een kop koffie of een borrel in het café!