Knalfuif op de Vismarkt

Door: Wouter Hoving

“Het voelt toch ook een beetje als een schuimfeestje dit” merkt Eva op, terwijl ze tot haar middel in de ballonnen walst. Op de Vismarkt hebben Eva Koopmans en Marloes Meiborg van de Laatste Generatie  al vanaf vanmorgen 11:30 een bombastisch feest. En hoe vieren zij hun feestje? Nou gewoon, door ballonnen te blazen. De hele dag. Ballon na ballon, na ballon, na ballon, na….

Of ze over stoppen hebben nagedacht? “Het is echt verslavend,” aldus Marloes. Drie bloggers, sympathiek als we zijn, blazen even een uurtje mee. Vijf man sterk gaat het een stuk sneller. “Straks zit ik tot hier!” roept Eva semi-in paniek, wijzend tot halverwege haar hoofd. De rode, blauwe en gele ballonnen (kleuren van Jonge Harten) stapelen zich in rap tempo op. Pang! Aaaah! Het schrikeffect blijft altijd aanwezig.

Het doel? Nou ja, gewoon, het opblazen noemen Eva en Marloes het feestje. Morgen worden alle ballonnen weer kapot geprikt. Maar eerlijk is eerlijk, het brengt wel wat kleur en jolijt op de lege Vismarkt. De ene voorbijganger krijgt last van een acute glimlach, de ander ziet er meer een verschrikkelijk ingewikkelde wiskundige formule in, aan het hoofd te zien.

Pffffffffffffffffff. De ballon vliegt in het rond in het glazen hokje op de vismarkt. “Oef, blaas jij ‘m even weer op” vraag ik aan een andere blogger. “Voor niks geblazen, hahaha,” lacht Marloes.

Na een uur heb ik een droge mond, maar beginnen mijn ballonopblaasskills redelijk te ontwikkelen. Terwijl de ene ballon wordt dichtgeknoopt, wordt de volgende alvast opgeblazen. Zo is er geen moment dat er geen ballon in mijn mond zit.

Hoe is dat als je dit al de hele dag doet?

Marloes: “Het is vermoeiend, uitputtend, maar ook super leuk en gezellig.
Ik denk dat we morgen zieke spierpijn hebben in onze buik en onze keel, maar dat maakt niet uit want het is wel een superleuk feestje!”

Eva: “Sommige mensen worden er super vrolijk van, allemaal kindjes die aan het lachen zijn, maar er liep net nog iemand langs en die zei echt zo ‘ach, het is kunst’ terwijl het gewoon een feestje is!”

 

Festivaltickets!!

Word jij onze theateraddict en koop je een Festivalticket bij ons? Hierbij heb je meerdere voorstellingen voor een heel lekker prijsje!

Word diehard theaterfan, koop een Festivalticket!