Kunnen alle mannen gewoon even meeschrijven?

Door: Kim Oosterhoff

Ga alsjeblieft effe met me mee naar de voorstelling Is this porn? No this is love. Gespeeld door Julie Cafmeyer en Karel Hermans.

Ga d’r eens goed voor zitten zodat je een uurtje lekker ongegeneerd kan lachen om de herkenbare situaties van een stel waarvan de relatie op het punt staat om ten onder te gaan. Nadat ze hun problemen met ons hebben gedeeld over dit moeilijke onderwerp, gaan ze in ons bijzijn beslissen of ze met elkaar verder gaan of niet.

Vrouwen, wij hebben van een man bevestiging nodig, toch? En als we maar één bevestiging krijgen waar we overduidelijk twee hadden kunnen scoren dan volgt onzekerheid hè? En daarna gaan we piekeren over de situatie totdat we een ons wegen, right? Mannen dit willen jullie toch niet op jullie geweten hebben!? Ik ga jullie twee situaties uit de voorstelling voorleggen. En mannen: Lees mee! Leerzaam materiaal staat zo op je beeldscherm.

In het eerste voorbeeld zit één vrouw-mens (V) en één man-mens (M), die samen de zesde date beleven bij het vrouwmens thuis.

Na een romantisch avondje film kijken, krijgt V van M een fijne, lieve afscheidszoen in de gang. M vertrekt richting zijn huis. Enkele ogenblikken later SMST V naar M “Slaap wel, X.” Waarop M schrijft als respons “Slaap wel.”

Begint er iets te knagen meiden? MANNELIJK SOORT DOE ONS DIT VROUWEN NIET AAN! “Maar ik heb haar toch en lieve afscheidszoen gegeven in de gang?? Jazeker meneertje koekepeertje, maar wij vrouwen hebben meer bevestiging nodig! Respons “X” waar je die “X” responsen kan, geef ons bevestiging zodat wij meisjes rustig kunnen slapen. De onzekerheid in ons vrouwen wordt gesust door je bevestiging.

Nu het tweede voorbeeld: Je wilt als vrouw wat lichtheid in de situatie brengen, dit doe je met je vlijmscherpe humor. De vrouw besluit na twee weken geen contact (Ja, vanwege die ontbrekende X. Duidelijke signalen mannen!) hem te bellen. Zodra je de piep van zijn voicemail hoort, besef je dat dit het ultiem geschikte moment is om te laten zien dat je humor hebt. Je voicemail bericht luidt als volgt: “Wil je mij vergeven? Zo niet, denk dan aan Jezus.” Later heb je spijt, maar je ging ervoor.

De herkenbare situaties in de voorstelling heeft elk stel weleens op hun eigen manier meegemaakt. Door de humor en goede timing, zijn de voorbeelden over relaties nog herkenbaarder. Ik herkende me in zowel het gedrag van de vrouw als de man. Onzekere vrouwen en mannen die zich van geen kwaad bewust zijn. Wat maken we het elkaar als liefdespartners  soms toch lastig concludeer ik. Heerlijk om naar deze voorstelling te kijken. En dat terwijl de spelers bijna de hele tijd op een stoel zitten. Dat vergt toch echt wel goed spel.

Volgens dit koppel zit het einde van een relatie al in het begin, in de eerste ontmoeting, in de kleine details. Meer tips volgen overigens. Heb veel seks, vier je verliefdheid en bemin totdat je buiten adem bent. Maar na al deze tips moet je je toch afvragen of je een stel, waarvan de relatie op het punt staat om ten onder te gaan, moet geloven?

Aan het einde had ik als kijker misschien behoefte aan een andere emotie in de voorstelling, een verandering. Aangezien de voorstelling de hele tijd in dezelfde stijl gespeeld wordt. Maar desondanks zwakte m’n interesse voor de voorstelling niet af. Want wat ze deden, spelen met humor, de timing, was goed, onderhoudend en ik heb me geen één moment verveeld.

Wil je je een uurtje smakelijk lachen om de herkenning de liefdesdompers??!! Ga dit zien. Een relatie bestaat uit geven en nemen. Dus neem je meissie weer eens mee uit, trek weer eens wat leuks aan voor die leuke vent van je. Want of het met het koppel in de voorstelling nou goed of minder goed afloopt. Jij hebt gegarandeerd en avondje entertainment met een lach.

Festivaltickets!!

Word jij onze theateraddict en koop je een Festivalticket bij ons? Hierbij heb je meerdere voorstellingen voor een heel lekker prijsje!

Word diehard theaterfan, koop een Festivalticket!