Lekker Kletsen met Leonie en Kim

Door: Leonie Zuidersma en Kim Oosterhoff

Speciaal voor jullie lieve lezers gingen de razende reporters Leonie en Kim weer op pad. De medewerkers en vrijwilligers van het Jonge Harten festival zijn niet veilig voor dit lekker kletsende duo.

We zijn inmiddels al over de helft van het festival. Negen dagen is eigenlijk best wel veel. Hoe is dat vol te houden? De We-Zullen-Doorgaan-brigade ging weer op onderzoek uit.

Zijn de medewerkers te brak, vermoeid en verkouden? Of hebben ze juist hele goede tips voor Jonge Harten dummies?

Tum Tum Tum…

Zeven tips

Ook binnen dit project waren de reacties wisselend, maar de gesprekken gezellig. Ondanks alle vermoeide koppies hebben we een zevental tips verzameld om het Jonge Harten festival smooth door te komen:

  1. Hou af en toe een balans-dag en vertel dat aan iedereen. “Als jullie me met een biertje zien, vraag dan: is dit echt een goed idee?”. Mocht je een dag niet volhouden, zorg dan in ieder geval voor een balansmoment met een Spa Rood of Fristi met een rietje.

 

  1. Eet genoeg. Eten is gezellig en eten is kracht. Een voedselbaby kweken is daarentegen ook weer niet nodig.

 

  1. Mocht dat hele balansen niet lukken en mocht je daardoor een kegel hebben waar je U tegen zegt, zorg dan voor een klaagpaal om je op af te kunnen reageren. Doe dat niet op onschuldige voorbijgangers. Zó ongezellig.

 

  1. Als je er echt helemaal doorheen zit, vraag dan aan Rick of hij zijn slutdrop wil doen. Gegarandeerd een goede dag.

 

  1. Als alle voorzorgsmaatregelen mis gaan, zet dan tot 14.00 uur je telefoon op stil om te doen alsof je het enorm druk hebt en mensen je niet moeten storen. Ondertussen lekker pitten natuurlijk.

 

  1. Koop een maskertje met ogen erop zodat je tijdens voorstellingen lekker kunt slapen. Die zachte stoelen in het Grand Theatre zitten echt heel lekker en met die ogen op je maskertje vermoedt niemand dat je slaapt en lijk je nog steeds geïnteresseerd. Score!

 

  1. Nait soez’n, moar deurbroez’n.

De bevindingen

Zoals jullie van ons gewend zijn volgen hier de bevindingen:

Uit alle inspirerende gesprekken bleek dat Lies de absolute Party Queen is. Wil je een leuk avondje uit? Lok haar dan met een eierbal!

Lieve jongens en meiden, we moeten doorgaan als water uit de kraan. Wees geen muurbloempje, maar laat die pollen rollen.

Jullie kunnen altijd op ons rekenen, zelfs met feesten en partijen.

 

Je hoort van ons,

Dag hé

 

De We-Zullen-Doorgaanbrigade

Ook iets voor jou?

Blog / / door: Leonie Zuidersma en Kim Oosterhoff

Lekker Kletsen met Leonie, Kim én Taart

Op de koude zondagavond, gingen wij, Leonie en Kim op pad. En niet zomaar op pad maar op pad met taart: Jonge Harten verjaardagstaart. En…

Ons festivalhart

Ons festivalhart zit dit jaar wederom aan de Oosterstraat 7a, in de steeg achter het Grand Theatre. Kijk om het hoekje en vind ons daar! Dit is hét hart en dé ontmoetingsplek van het festival. Je kunt hier terecht voor een goed gesprek, een drankje en elke avond draait er een DJ. Wat ons betreft kunnen de voeten dus van de vloer! Ook kun je hier terecht met al je vragen bij het infopunt en kun je meteen een kaartje aanschaffen bij de kassa.

Kom gezellig langs voor een kop koffie of een borrel in het café!