Lekker swingen met The Jerry Hormone Ego Trip

Foto: Hesterliena Wolthuis

Door: Rutger Wiechers

Wat is er nou leuker dan heerlijk je lichaam laten bewegen op wat goede deuntjes? Nou, ik denk heerlijk je lichaam laten bewegen op wat goede deuntjes met wat kekke Nederlandse tekst.

Voordat ik naar het optreden van The Jerry Hormone Ego Trip ging, heb ik ze even op gezocht op het wereldwijde internet. ‘Medicijn man’ heet het nummer dat ik aanklik. Het doet mij direct denken aan Doe Maar. In de video zie ik de lang gehaarde front man met een grijs pak, maar wanneer ze opkomen in het festival hart in de Gym mist deze sharp dressed guy.

Wel zie ik op het podium vier gasten staan met allemaal hetzelfde shirt aan, waaronder een tweeling (ik twijfelde er even aan of het niet een drieling is). De vier muzikanten in gestreepte shirts beginnen al te spelen, en dan stapt er iemand die voor mij staat het podium op. Het is de frontman in dat grijze pak van de video. Hij begint direct bij het zingen de zaal door te lopen en langs het publiek te banjeren en af en toe vrouwen in het publiek ongemakkelijk te maken door voor ze te gaan zingen. De vier gasten in de zelfde kledij en een frontman die tussen de mensen gaat staan deed me direct denken aan het optreden van Mike Krol, die afgelopen september in Vera stond.

De nummers gaan over onder andere de belastingdienst, seks en stoute zusjes van vrienden. Ook wordt er een super happy peppy nummer gespeeld met de tekst ‘Jezus Leeft’, en een liedje over de Kakatoekan dat sterk lijkt op Vietnam classic en tevens Peter Griffin zijn favoriete nummer ‘Bird is the Word’. Komisch, energiek en met een knipoog.

Foto’s: Hesterliena Wolthuis

Ons festivalhart

Ons festivalhart zit dit jaar wederom aan de Oosterstraat 7a, in de steeg achter het Grand Theatre. Kijk om het hoekje en vind ons daar! Dit is hét hart en dé ontmoetingsplek van het festival. Je kunt hier terecht voor een goed gesprek, een drankje en elke avond draait er een DJ. Wat ons betreft kunnen de voeten dus van de vloer! Ook kun je hier terecht met al je vragen bij het infopunt en kun je meteen een kaartje aanschaffen bij de kassa.

Kom gezellig langs voor een kop koffie of een borrel in het café!