Musicalcircus met spannende acrobatiek

Door: Ilona Deuring

Halsbrekende toeren uithalen en daar ook nog eens zuiver bij zingen. Tijdens de voorstelling Siver Lining van het gezelschap Silver Lining word je continu verrast door mooie zangpartijen en adembenemende acrobatiek. Silver Lining is een jong circusgezelschap uit London en speelde 25 november in het Martiniplaza. Hier lees je mijn hoogtepunten uit deze exciting voorstelling.

Een onnozele jongen in een tuinbroek heet ons welkom. Onhandig slaat hij een groot kladblok om waar op staat dat Silver Lining gaat beginnen. Alle artiesten komen op het podium. Een meisje met gitaar komt naar voren en zingt een medley van liedjes, van Cheerleader van Omi tot Man in the mirror van Michael Jackson. Tijdens deze medley worden door de andere artiesten spannende spagaten uitgehaald waar ik mijn adem bij inhoud.

“Mail!” roept een vrolijk meisje naar de rest van het gezelschap. Iedereen komt naar voren en haalt de brieven op. Na het lezen van de brief lijkt het vrolijke meisje ineens terneergeslagen. Ze beweegt zich verdrietig naar twee pilaren met een soort handvaten waarop ze vervolgens een handstand doet. Tijdens deze handstand-act zingt ze loepzuiver een treurig lied. Ik vraag me af hoe ze in deze onmogelijke pose zo prachtig kan zingen. De combinatie van beiden ontroerd me, ik voel haar verdriet. Na afloop wordt ze getroost door haar medespelers.

Vervolgens is het de beurt aan een jongeman die zijn handen aan twee touwen vastmaakt die aan het plafond zijn bevestigd. Met zijn voeten nog aan de grond beweegt hij zich als een soort breakdansende balletdanser over het podium op hiphopachtige muziek. Vervolgens wordt hij omhoog gehesen en krijg ik kippenvel als hij daar onmogelijke dansmoves uithaalt.

Bovenstaande momenten ontroeren me, maar natuurlijk laat deze circusshow nog veel meer zien. Zo klimt een meisje in hoge linten en laat zich vervolgens vallen, er is een soort slangenmeisje dat ontelbaar keer een flikflak doet en er wordt nog vaker prachtig gezongen. Het gezelschap speelt een aantal gezamenlijk scenes en hieruit spreekt de saamhorigheid en vriendschap tussen hen. Het publiek is tijdens deze avond erg onder de indruk van het spel van Silver Lining. Na elke scene wordt vol enthousiasme gejuicht en geklapt. Na afloop fiets ik in de regen helemaal happy en verwonderd naar huis.

Ons festivalhart

Dit is het hart en de ontmoetingsplek van het festival. Voer hier een goed gesprek onder het genot van een drankje. Ook kun je hier met al je festivalvragen terecht bij het infopunt en kun je kaarten kopen bij de kassa. Het Festivalhart zit aan de Oosterstraat 13a.

Kom gezellig langs voor een kop koffie of een borrel in het café!