“Van naar rechts swipen op tinder, komen rechtse ideeën”

Door: Joyce Banus

Wanneer je een leuke boy op tinder tegenkomt en je besluit om te gaan daten kan er natuurlijk van alles mis gaan.

Misschien stinkt hij wel enorm, betaalt hij niet of nog erger.. stemt hij op de FvD.

Het gebeurde de jonge, voormalig GroenLinks stemmende, theatermaker Roos Sparreboom. Na wat interessante onderwerpen te hebben gepasseerd op haar date, kon politieke voorkeur natuurlijk niet overgeslagen worden. Toen de leuke tinder boy vol enthousiasme vertelde over de ideeën van Thierry Baudet, kwam dit toch een beetje als een verassing. Echter bleek dit voor Roos geen afknapper maar juist een ‘turn-on’.

Na de date begon Roos haar interesse voor Thierry Baudet. Ze verdiepte zich in zijn gedachtengoed en kwam tot de conclusie dat deze man eigenlijk bijster interessante dingen te vertellen had. Toch is dat natuurlijk “best een ding”, van een aardig linkse partij naar een toch best wel rechtse partij overstappen. Roos ziet dit liever niet zo, ze ziet zichzelf niet als een rechts persoon en net zo min als een links persoon. Eigenlijk is Roos van mening dat iedereen per maatschappelijk onderwerp een andere mening heeft. Ze stemt nu dan wel FvD, maar is het ook zeker niet eens met alle uitspraken die deze partij doet.

Toen ik haar vroeg of het niet beter is als we in Nederland dan per maatschappelijk probleem gaan stemmen, bleek dit toch ook niet helemaal de bedoeling te zijn. Volgens Roos mogen wij als Nederlanders best blij zijn met ons regeringssysteem. Het kan altijd beter maar op deze manier hebben we allemaal invloed, en ‘kunnen mensen met drie hersencellen’ ook hun stem uitbrengen.

In de voorstelling Lavendel, een queeste. vertelt Roos over haar zoektocht naar Thierry Baudet en wat hierbij kwam kijken. Je mag van Roos houden, iets minder is ook goed, als je haar maar geen ‘moffenmeid’ noemt, zonder reden. Roos heeft nogal wat kritiek gehad, staat stevig in haar schoenen en staat open voor jouw mening.

Zaterdag, 18 november, Roos Sparreboom, komt dat zien!

Festivaltickets!!

Word jij onze theateraddict en koop je een Festivalticket bij ons? Hierbij heb je meerdere voorstellingen voor een heel lekker prijsje!

Word diehard theaterfan, koop een Festivalticket!