Doe de test! Wat voor Jonge Harten partyganger ben jij?

Knelis

Door: Joyce Banus

Dit jaar bestaat het Jonge Harten festival alweer 20 jaar, bijna volwassen!

Dit moet gevierd worden en daarom worden doorgaans het festival 20 feestjes gehouden. Ben jij er nog niet geweest of heb jij er nog lang niet genoeg van. Dat komt goed uit want de komende dagen zullen er nog verschillende party’s zijn waar jij aanwezig bij wilt zijn.

Om alvast een beetje in de party-sfeer te komen zijn Merijn Jonker en ik opzoek gegaan naar verschillende party-gangers. Wij vroegen medewerkers van Jonge Harten naar hun party gedrag zodat jij bij het volgende feestje weet bij wie je moet zijn voor een goed gesprek, een colaatje of een maatje om de slut drop mee te doen. Al benieuwd? Doe dan nu de test en kom erachter !

 

Wat is jouw party-anthem?

A) Het liefst luister jij September van Earth, Wind and fire.

B) Het liefst luister jij SM van Rihanna.

C) Het liefst luister jij Toxic van Britney Spears.

D) Het liefst luister jij EUPHORIAAA van Loreen.

E) Jij houdt niet zo van party muziek, je luistert liever naar het geluid van een random zender op jouw tv.

 

Wat is jouw favoriete dancemove ?

A) Jij staat op de dansvloer ook wel bekend als de hippie, met jouw jaren 60 moves en zwierige handbewegingen zie jij alle kanten van de dansvloer.

B) Over jouw favoriete dance move hoef jij niet lang na te denken, dat is namelijk sowieso de SLUTDROP. Heel makkelijk.

C) Vroeger heb jij op hiphop gezeten en dat schuif je zeker niet onder stoelen of banken! Jouw hiphop moves komen volledig tot zijn recht wanneer jij de dansvloer opgaat.

D) Jij bent te herkennen aan je heerlijke hair swing, wanneer er verschillende mensen klagen over haar in hun gezicht weet je dat jij een goede avond hebt gehad!

E) Favoriete dance move? Dansen is niet zo jouw ding, jij kijkt liever So You Think You Can Dance rustig vanaf je bankje thuis.

 

Als de party om 10 uur begint hoe laat ben jij er dan ? En wanneer ga je weer weg?

A) Jij komt aan wanneer het feestje gaande is, oftewel half 12. Jij bent ook zeker wel iemand die een tijdje blijft plakken op een goed feestje, maar wanneer je zin krijgt in een snack (EIERBAL) dan moet je toch echt gaan, om de eerste de beste snackbar te vinden.

B) Jij bent de persoon die je nodig hebt om de party gaande te houden, jij komt stipt om 10 uur aan en verlaat het feestje wanneer de lichten weer aangaan.

C) Jij bent ook aanwezig tegen half 12, alleen ga jij niet weg voor een snack, maar vlucht jij wanneer de oer-Hollandse hits gedraaid worden… Waarom doen ze dat überhaupt nog?

D) Jij komt aan tegen 22:00 uur/22:30 oftewel lekker op tijd. Jij doet je dansje en je dingetje en verlaat de party dan weer rond 02:00.

E) Soms horen we uit jouw mond “ik kom later denk ik misschien nog wel even”, maar stiekem weten we allemaal dat je niet meer op komt dagen.

 

Wat drink jij op een feestje?

A) Gin tonic is jouw drankje.

B) Als er maar sterke drank in zit, dit kan variëren van een whiskey ginger ale tot een wodka appelsap.

C) Altijd cola razzzz.

D) Jij drinkt niet.. of nouja niet, je houdt het heel degelijk bij een watertje of appelsap.

E) Thuis op de bank geniet jij van je veel te grote mok met warme chocolademelk en een te grote lading slagroom.

 

Waar zie ik jou het meest verschijnen op de party?

A) Jij bent eigenlijk overal wel een beetje te zien, wanneer de muziek goed is dan zien we je op de dansvloer, soms als een diva aan de bar en een paar uur later in een filosofisch gesprek over het leven.

B) DANSVLOER!

C) Jij bent op de dansvloer te vinden. Of nouja te vinden.. jij staat meestal een beetje in een hoekje van de dansvloer om daar, niet al te opvallend, je dance moves te laten zien.

D) Ook jou zien we op de dansvloer, als we er in ieder geval snel genoeg bij zijn. Jij bent meestal niet heel lang op het feestje, jij gaat de dansvloer op, gaat volledig uit je dak en wanneer je dan verzadigd bent kun je weer rustig naar huis gaan.

E) Jou zien we verschijnen op snapchat, soms stuur jij een fotootje waarbij je heerlijk met je kat Wie trouwt Gorden zit te kijken.

 

Hoe omschrijf jij jezelf als party-ganger?

A) Kenmerkend voor je party gedrag is dat het minder is geworden met de jaren. Je hebt nu een vriend/vriendin en ligt daarom aan de ketting. Hier en daar pik jij een goed feestje mee, maar de heavy party jaren zijn voor jou verleden tijd.

B) Met jouw uitbundige dance moves own jij de party. Je praat (tijdens het dansen) met iedereen en bent niet te spotten zonder een drankje in je hand.

C) Jij doet het vanavond even rustig aan toch? Oh één drankje? Twee? En uiteindelijk eindig jij, zoals altijd, toch weer dronken aan het einde van de avond..

D) Met iedereen een social talk doen tijdens het uitgaan is niet zo je ding. Wanneer je uitgaat moet en zal je dansen, jij gaat helemaal op in het moment en de muziek.

E) Jij zou jezelf uberhaupt niet omschrijven als party-ganger, dat is niet zo je ding.

 

Waar ga jij het liefst uit?

A) Vera is je place to be.

B) We zien jou het meest bij de gay party’s in Amsterdam, maar in Groningen ben je ook wel te vinden in de Warhol.

C) Groningen is sowieso je stad, daar ben je in verschillende clubs te vinden

D) Jij gaat naar die goeie artsy gay-friendly goed georganiseerde party’s, waar die zijn maakt niet uit, je zoekt ze wel op!

E) Het aller- allerliefst, ga jij niet uit.

 

Hoe ziet jouw kleding eruit na een goede avond uitgaan?                    

A) Dat er hier en daar een wijnvlek op je goed gestylde outfit zit is geen verassing wanneer je thuis komt na een leuk feestje.

B) Je schoenen zijn over het algemeen verneukt, maar daarentegen is de kleding nog ‘on point’, oh wacht, behalve je armen want iedereen die stoot je natuurlijk aan met zijn drankjes. Maar daar kon jij niks aan doen!

C) Jij bent ook wel te herkennen aan die heftige bierlucht die om je heen hangt. Op één of andere manier weet jij het altijd weer te presteren om onder het bier thuis te komen.

D) Je kleding is zeker iets vochtiger dan dat je vertrok, dit komt natuurlijk door je heftige inspanningen tijdens het dansen. Naast wat zweetvlekken hier en daar kom je nog aardig schoon thuis.

E) Uitgaan daar doe je niet aan. Wel heb je verschillende outfits voor lekker op de bank, een heerlijke onesie, of die lekkere wollen trui die je oma (BFF) voor je heeft gebreid.

 

Heb jij het meeste A?

Jij bent een typische: Lies

Je gaat niet vaak uit, maar je hebt af en toe behoefte aan een uitlaatklep. Je houdt van dansen EN van goede gesprekken met leuke mensen. Jij bent te herkennen aan je innerlijke drang naar een late night snack, en dit is vrijwel altijd de ‘Groningse Eierbal’.

Jij bent een Lies. Lies houdt van uitgaan op zijn tijd. Zeker als zij al hard gewerkt heeft. Verder houdt Lies van dansen als een hippie met haar smooth handbewegingen, is ze niet te vinden op de dansvloer? Dan zit ze waarschijnlijk á la Beyonce als een diva aan de bar.

 

Heb jij het meeste B?

Je moet er aan geloven, jij ben toch echt een: Rick.

Jij bent nooit te vinden zonder een te sterk drankje in je hand. Jij bent de hele avond op de dansvloer aanwezig, zijn we je even kwijt tussen de mensenmassa? Dan ging je waarschijnlijk net even tot de grond met je altijd soepele slut drop.

Jij bent een Rick, zeker niet te missen! Rick danst graag, praat graag en partyen is zijn favoriete hobby. Met zijn dance moves is Rick the king of the dancefloor.

 

Heb jij het meeste C?

Misschien moet jij: Lisanne eens opzoeken.

Je gaat niet vaak uit, maar als je uitgaat ga je hard. Je weet niet meer van stoppen als je eenmaal je eerste cola razz in je handen hebt.

Jij bent een Lisanne. Je vraagt je wel eens af hoe je op een avond eindigt, maar eigenlijk weet je het: DRONKEN. Je lijkt over het algemeen best rustig en beheerst maar als er alcohol in het spel is komt het beest in je los.

Heb jij het meeste D?

Ik denk dat je goeie vrienden zou kunnen zijn met: Marc

Je neemt liever een appelsap dan een biertje. En leeft onder het motto: Je hoeft niet te drinken om het gezellig te hebben. Jij straalt namelijk al op de dansvloer van jezelf. Uitgaan gaat niet om drinken of om extreem sociaal te doen, jij doet liever je dansje en dan ben jij verzadigd.

Jij bent een Marc. Bij het uitgaan gaat het jou om het dansen en het verbinden aan de muziek. Alcohol en gênante momenten laat je aan anderen over.

 

Heb jij het meeste E?

Misschien zag je hem al aankomen, jij bent een echte: Sjaak (afhaak)

 

Elk feestje straal jij door je afwezigheid. Je zit liever thuis een spelletje te spelen. Misschien een potje Yahtzee, Candy Crush of lekker met een filmpje op de bank met een warm fleece-dekentje. Misschien een beetje saai, maar dat geeft niet. Jij mag er ook zijn. Een avond lekker op de bank met je kat kan ook heel leuk zijn… toch?

Ons festivalhart

Dit is het hart en de ontmoetingsplek van het festival. Voer hier een goed gesprek onder het genot van een drankje. Ook kun je hier met al je festivalvragen terecht bij het infopunt en kun je kaarten kopen bij de kassa. Het Festivalhart zit aan de Oosterstraat 13a.

Kom gezellig langs voor een kop koffie of een borrel in het café!