Vikings in Tibet backstage

Door: Daisy Osinga

Ze kwamen aanlopen, vroegen ons beleefd of wij een belangrijke vergadering hadden en of wij daarom last zouden hebben van hun muziek. Natuurlijk waren wij als bloggers razend druk bezig, maar een privé optreden backstage, daar hadden wij wel oren naar. Naast mij werd half geroepen, half gefluisterd dat wij een camera tevoorschijn moesten halen om foto’s en filmpjes te maken. De boodschap was duidelijk: dit is perfect voor de blog. Binnen enkele seconden had Vikings in Tibet ieders aandacht terwijl zij een akoestische versie van Castles in the Sky opvoerden.

Voor wie ze nog niet kent, Vikings in Tibet is een Groningse band die zichzelf laat inspireren door artiesten zoals Sigur Rós en Radiohead. Hun genre wordt omschreven als post-rock en folk. De band won dit jaar de POPgroningen Talent Award en het eerste full-length album wordt in de nabije toekomst verwacht. Zij konden niet ontbreken op Jonge Harten en gaven de aftrap van het muziekprogramma op de tweede avond van het festival.

De klanken van de soundcheck waren eerder te horen geweest tot in de kille uithoek waar de bloggers zich schuilhouden en na verwarmd te zijn door het onverwachte muzikale cadeautje backstage was de interesse gewekt. Het optreden vond plaats in het festivalhart, waar het gonst met bedrijvigheid.

De sfeer in de zaal was gezellig, de muziek is gevuld met energie en de gloeilampen op en rondom het podium zien er fantastisch uit. De eerste indruk is die van een traditionele rockband, maar dit wordt al snel weggevaagd door een eigen en uniek geluid. Vooral de harmonische zang en het ritmisch geklap van Castles in the Sky viel op. Vikings in Tibet heeft ons goede muziek, een vleugje humor en een goede afsluiting van de dag bezorgd. Toen werd gezegd dat ze nog één nummer voor ons hadden vond ik dat best jammer. Van mij mochten ze nog wel een aantal nummers meer spelen. Encore anyone?

Festivaltickets!!

Word jij onze theateraddict en koop je een Festivalticket bij ons? Hierbij heb je meerdere voorstellingen voor een heel lekker prijsje!

Word diehard theaterfan, koop een Festivalticket!