We zijn begonnen!!!

Hesterliena Wolthuis

Door: Rutger Wiechers

Het is zover, Jonge Harten 2016 is begonnen! En daar moet op gedronken worden. Maar niet met een biertje, nee nee, maar met een drankje gemaakt van onkruid.

Na onze eerste, officiële redactievergadering van het Jonge Harten b/vlog team, en een overheerlijke avondhap gemaakt door de lieve mensen van Kruimels (schroom niet om tijdens het festival aan te schuiven bij de Gym voor een prima prijs), lopen we richting de Vismarkt naar de tent waar het festival zal worden afgetrapt. We zijn lekker aan het genieten van de gratis koffie, warme thee en lekkere gebakjes terwijl er gezellig wordt geklets. Ook krijgen we een klein glazen flesje in de handen gedrukt met de simpele aanwijzing ‘Nog niet opdrinken’. En dan komt Marga Kroodsma (tegenwoordig blijkbaar met bril) op, directeur van Jonge Harten, en geeft de openingspeech waar we aandachtig naar luisteren.

Na Marga’s speech komen de twee mannen achter het geheimzinnig, alcoholische onkruid drankje op. Ze stellen zich voor als de Onkruideniers, die met zijn tweeën onkruid gebruiken om van alles (eetbaars) te maken. Voor hun bestaat er geen onkruid! Eindelijk wordt ons dan verteld wat het brouwseltje precies inhoudt. Zo blijkt dat vroegah in de middeleeuwen, bier vaak met berenklauw werd gemaakt. En berenklauw was blijkbaar lustopwekkend, dat vond de kerk niet leuk en lang verhaal kort, we drinken daarom nu bier met hop.

Er wordt geklapt, de dopjes van de flesjes lustelixer vliegen eraf en iedereen verzadigd zich aan het verbazingwekkend goed smakkende drankje. De stemming zit er al direct goed in, de mensen zijn vrolijk en de eerste voorstelling beginnen.

Jawel mensen, Jonge Harten 2016 is gestart!

Foto’s: Hesterliena Wolthuis

Ons festivalhart

Dit is het hart en de ontmoetingsplek van het festival. Voer hier een goed gesprek onder het genot van een drankje. Ook kun je hier met al je festivalvragen terecht bij het infopunt en kun je kaarten kopen bij de kassa. Het Festivalhart zit aan de Oosterstraat 13a.

Kom gezellig langs voor een kop koffie of een borrel in het café!