WOEDEND DOOR DE MACHTELOOSHEID.

Kelly Alexandre

Door: Merijn Jonker

Drank, punk en theater.

Dit weekend speelt CLUB GEWALT de voorstelling CLUB CLUB GEWALT  5.0 PUNK. Maar wie is CLUB GEWALT en waarom komen ze met deze voorstelling naar Jonge Harten? Hiervoor heb ik gesproken met Suzanne Kipping van CLUB GEWALT. Een ding is duidelijk, met een bar in de voorstelling hoor je hier niet netjes in je stoel te blijven zitten

Pogoën, punk en theater
Door de huidige stand van zaken in de wereld werden de makers van deze voorstelling boos. En wat doe je op het moment dat je boos bent op de wereld? Precies. Je zet een keihard punk nummer op en gaat wat theater maken. Dit is precies wat CLUB GEWALT gaat doen op het Jonge Harten Festival.

Is punk nog wel punk
In de moderne wereld is er genoeg om je boos en machteloos te laten voelen. Van liegende politici tot bedrijven die de aarde steeds verder slopen. Elke keer als je het nieuws bekijkt is er wel weer iets waardoor vanuit heel je hart “FUCK THE SYSTEM” wilt schreeuwen. Maar is het nog wel mogelijk om punk te zijn op dit moment? Leven we niet allemaal al een veel te beschermd leven? Kun je nog opkomen voor dierenrechten als je leren schoenen draagt? Wat is de politiek nog waard? Met nummers over de vleesindustrie en “VVD is niet oké” gaan ze hier dieper op in. De voorstelling wordt dus zeker politiek.

“Ik hoop dat je volgende week op de barricade staat”
Als ik vraag hoe ik de voorstelling uit moet lopen krijg ik het antwoord: “Boos.” Later komt de nuancering: “boos en geactiveerd.” Vol energie om iets te veranderen. Na wat doorvragen kom ik erachter dat ze het leuk zouden vinden als ik door de voorstelling volgende week op de barricade sta. Of ik volgende week ga demonstreren weet ik niet.

Een ding weet ik wel: vanavond sta ik met mijn kisten, leren jasje, en biertje in de hand bij die voorstelling. Want: PUNK IS NOT DEAD!

Ons festivalhart

Ons festivalhart zit dit jaar wederom aan de Oosterstraat 7a, in de steeg achter het Grand Theatre. Kijk om het hoekje en vind ons daar! Dit is hét hart en dé ontmoetingsplek van het festival. Je kunt hier terecht voor een goed gesprek, een drankje en elke avond draait er een DJ. Wat ons betreft kunnen de voeten dus van de vloer! Ook kun je hier terecht met al je vragen bij het infopunt en kun je meteen een kaartje aanschaffen bij de kassa.

Kom gezellig langs voor een kop koffie of een borrel in het café!