Alle educatie mogelijkheden van Jonge Harten op een rijtje

Hartenjagers

Ook dit jaar bieden wij weer gratis het educatie programma Hartenjagers aan. Het doel van dit project is om de betrokkenheid van de scholieren te vergroten om de kennismaking met het theater zo optimaal mogelijk te maken. Hartenjagers houdt in dat er een voorbereidende interactieve les op school wordt gegeven. Je kunt ervoor kiezen om een gratis les te boeken waarbij een Jonge Harten medewerker op school langskomt en hier met jouw leerlingen een voorbereidende les uitvoert. Of je kunt ervoor kiezen om de voorbereiding zelf uit te voeren met behulp van het educatieve materiaal van de Hartenjagers dat je via Jonge Harten kunt aanvragen. Hiervoor kun je contact opnemen met Anika, anika@jongeharten.nl.

Wat houdt Hartenjagers in?
Hartenjagers bestaat uit drie met elkaar samenhangende onderdelen:

  1. Een voorbereidende les op school. Een medewerker van Jonge Harten komt op school langs en geeft uw leerlingen een voorbereidende les.
  2. Achteraf ontvangen jullie een denkpakket op school

Aanmelding
Je kunt je via het bestelformulier aanmelden voor Hartenjagers (download het bestelformulier onderaan de pagina) Daarna neemt Jonge Harten contact met jou op over het inplannen van het project. Voor scholen die niet in de gelegenheid zijn om een Hartenjager te ontvangen, biedt Jonge Harten de mogelijkheid om een lesbrief met bijbehorende Prezi te ontvangen om zelf de leerlingen voor te bereiden op hun theaterbezoek.

Voor meer informatie, opmerkingen en/of de lesbrief kunt u contact opnemen met Anika, anika@jongeharten.nl

Jonge Harten Atelier

NIEUW! Het Jonge Harten Atelier, waar je zelf theater (mee)maakt.

In het Jonge Harten Atelier ervaren leerlingen zelf hoe het is om op de vloer te staan door te werken met makers en (theater)docenten. Binnen het Atelier ligt de nadruk op het zelf onderzoeken, maken en spelen. Zo ontdekt de leerling hoe theater werkt en hoe vorm te geven aan een inhoudelijke vraag of te creëren vanuit een thema. Daarbij ervaren leerlingen ook hoe het achter de schermen van theaters werkt met (indien mogelijk) een meet-and-greet met de acteurs of technici van de voorstelling. Het Atelier wordt op maat ontwikkelt en zal per voorstelling ingaan op inhoud en thematiek uit de voorstelling op Jonge Harten.

*Educatie op maat, prijs op aanvraag.

Voor aanmelding of vragen kun je contact opnemen met Anika, anika@jongeharten.nl.

Denkpakket

‘Welk moment uit de voorstelling is je het meest bijgebleven?”

Jonge Harten wil jongeren de ruimte geven om te ontdekken en hen te stimuleren in het leren kijken, ongeacht ervaring of kennis, omdat iedereen kan leren kijken.

Bij het denkpakket ligt de nadruk daarom op het samen denken, het samen vrij interpreteren en het samen kijken. Niet de mening over de voorstelling is belangrijk, maar juist de vraag wat je het meest is bijgebleven is relevant. Wij bieden graag tools aan om de individuele ervaring van de leerling aan te moedigen en hoe hier woorden aan te geven of dit visueel te verbeelden. Het gespreksformat van het Denkpakket biedt de docent houvast om te reflecteren met de klas.

Voor aanmelding of vragen kun je contact opnemen met Anika, anika@jongeharten.nl.

NNTWEE & Jonge Harten 

“Hamlet, Pina Bausch, Whatsappen en popcorn”

Een speelse inleiding die uitlegt hoe theater en/of dans werkt en welke regels er in het theater gelden. Gespeeld door jongeren van het NNTWEE. Gratis op school of in het theater.

Voor aanmelding of vragen kun je contact opnemen met Anika, anika@jongeharten.nl.

Jongerenleger gezocht voor Theater Artemis

Theatergroep Artemis zoekt 15 jongeren die mee willen spelen in de voorstelling Kruistocht.

Voor aanmelding of vragen kun je contact opnemen met Anika, anika@jongeharten.nl.

Jonge Harten Express

Jonge Harten biedt ook dit jaar weer een bijzondere mogelijkheid: De Jonge Harten Express! Speciaal voor groepen jongeren die verder van Groningen wonen regelt Jonge Harten vervoer tegen een gereduceerd tarief. De Jonge Harten Express brengt leerlingen naar een voorstelling naar keuze en na afloop zetten we hen natuurlijk weer bij school af.

Voor meer informatie en opgave neem je contact op met Erin, erin@jongeharten.nl

Jonge Harten op reis

Voor sommige scholen is het lastig om het Jonge Harten Theaterfestival te bezoeken, vanwege de grote afstand of de lange reistijd. Daarom organiseert Jonge Harten voorstellingen in theaters buiten Groningen onder de noemer Jonge Harten op Reis. Dit jaar zijn er tijdens Jonge Harten voorstellingen geprogrammeerd in Veendam en Delfzijl.

Interesse om een voorstelling in de provincie te bezoeken? Of volgend jaar ook een Jonge Harten op Reis editie in eigen buurt? Neem dan contact op met Erin, erin@jongeharten.nl

Festivalhart. Het bruisende hart van ons festival

Iedere avond is ons cafe geopend en zijn er voorstellingen, films, workshops en installaties. Dé plek om elkaar te ontmoeten en na te praten over de voorstelling die je die avond gezien hebt! Ook zul je er geregeld theatermakers tegen het lijf lopen.

Iedere dag een bijzondere festivalhap!