Hartenjagers, Jonge Harten Express & Jonge Harten op reis

Hartenjagers

Gratis voorbereiding en meet-and-greet
Om een positieve theaterervaring te realiseren bij scholieren heeft Jonge Harten het programma Hartenjagers ontwikkeld. Het doel van dit project is om de betrokkenheid van de scholieren te vergroten, om zo de kennismaking met het theater zo optimaal mogelijk te maken. Dit project wordt gratis aangeboden in combinatie met een voorstellingsbezoek tijdens het festival.

Wat houdt Hartenjagers in?
Hartenjagers bestaat uit drie met elkaar samenhangende onderdelen:

  1. Een voorbereidende les op school. Een medewerker van Jonge Harten komt op school langs en geeft uw leerlingen een voorbereidende les.
  2. Een meet-and-greet voor een selecte groep leerlingen per klas (indien mogelijk)
  3. Direct na de voorstelling een evaluatie van de voorstelling met dezelfde selecte groep leerlingen.

De Hartenjagersles
Een week voordat u met uw klas naar de voorstelling van Jonge Harten komt vindt het lesbezoek van de Hartenjagers plaats. Een medewerker van Jonge Harten komt langs op uw school om deze les te geven.

Tijdens deze les worden de leerlingen voorbereid op het theaterbezoek. Aan de hand van verschillende opdrachten worden ze geïnformeerd over welke regels er gelden in het theater en daarnaast wordt de voorstelling die zij gaan zien aan de hand van beeldmateriaal inhoudelijk voorbereid. De les wordt afgesloten met een quiz. Tijdens de afsluitende quiz worden twee winnaars geselecteerd die een meet-and-greet met de spelers en of makers krijgen.

De les duurt tussen de 40 en 60 min en kan dus plaatsvinden in één lesuur

Aanmelding
U kunt zich via het bestelformulier aanmelden voor Hartenjagers (download het bestelformulier onderaan de pagina) Daarna neemt Jonge Harten contact met u op over het inplannen van het project. Voor scholen die niet in de gelegenheid zijn om een Hartenjager te ontvangen, biedt Jonge Harten de mogelijkheid om een lesbrief met bijbehorende Prezi te ontvangen om zelf de leerlingen voor te bereiden op hun theaterbezoek.

Contact

Voor meer informatie, opmerkingen en/of de lesbrief kunt u contact opnemen met Erin Stel, erin@jongeharten.nl

Jonge Harten Express

Jonge Harten biedt ook dit jaar weer een bijzondere mogelijkheid: De Jonge Harten Express! Speciaal voor groepen jongeren die verder van Groningen wonen regelt Jonge Harten vervoer tegen een gereduceerd tarief.De Jonge Harten Express brengt uw leerlingen naar een voorstelling naar keuze en na afloop zetten we hen natuurlijk weer bij school af.

Jonge Harten op reis

Voor sommige scholen is het lastig om het Jonge Harten Theaterfestival te bezoeken, vanwege de grote afstand of de lange reistijd. Daarom organiseert Jonge Harten voorstellingen in theaters buiten Groningen onder de noemer Jonge Harten op Reis. Als u interesse heeft om een voorstelling in de provincie te bezoeken of wilt u volgend jaar ook een Jonge Harten op Reis editie in de buurt? Neem dan contact op met Anika Abbing

Contact en opgave:

Voor meer informatie, opmerkingen en opgave kunt u contact opnemen met Anika Abbing, anika@jongeharten.nl.

Festivalhart. Het bruisende hart van ons festival

Iedere avond is ons cafe geopend en zijn er voorstellingen, films, installaties en muziekoptredens. Dé plek om elkaar te ontmoeten en na te praten over de voorstelling die je die avond gezien hebt! Ook zul je er geregeld theatermakers tegen het lijf lopen.

Kom gezellig langs voor een kop koffie of een borrel in het café!