Alle educatie mogelijkheden van Jonge Harten op een rijtje

Hartenjagers

Ook dit jaar bieden wij weer het gratis educatie programma Hartenjagers aan. Het doel van dit project is om de betrokkenheid van de scholieren te vergroten om de kennismaking met het theater zo optimaal mogelijk te maken. Hartenjagers houdt in dat er een voorbereidende interactieve les op school wordt gegeven. Je kunt ervoor kiezen om een gratis les te boeken waarbij een Jonge Harten medewerker op school langskomt en hier met jouw leerlingen een voorbereidende les uitvoert. Of je kunt ervoor kiezen om de voorbereiding zelf uit te voeren met behulp van het educatieve materiaal van de Hartenjagers dat je via Jonge Harten kunt aanvragen.

Aanmelding Je kunt je via het bestelformulier aanmelden voor Hartenjagers. Jonge Harten neemt vervolgens contact met jou op over het inplannen van het project.

Jonge Harten Atelier

NIEUW! Het Jonge Harten Atelier, waar je zelf theater (mee)maakt.

In het Jonge Harten Atelier ervaren leerlingen zelf hoe het is om op de vloer te staan door te werken met makers en (theater)docenten. Binnen het Atelier ligt de nadruk op het zelf onderzoeken, maken en spelen. Zo ontdekt de leerling hoe theater werkt en hoe vorm te geven aan een inhoudelijke vraag of te creëren vanuit een thema. Daarbij ervaren leerlingen ook hoe het achter de schermen van theaters werkt met (indien mogelijk) een meet-and-greet met de acteurs of technici van de voorstelling. Het Atelier wordt op maat ontwikkelt en zal per voorstelling ingaan op inhoud en thematiek uit de voorstelling op Jonge Harten.

*Educatie op maat, prijs op aanvraag.

Denkpakket

‘Welk moment uit de voorstelling is je het meest bijgebleven?”

Jonge Harten wil jongeren de ruimte geven om te ontdekken en hen te stimuleren in het leren kijken, ongeacht ervaring of kennis, omdat iedereen kan leren kijken.

Bij het denkpakket ligt de nadruk daarom op het samen denken, het samen vrij interpreteren en het samen kijken. Niet de mening over de voorstelling is belangrijk, maar juist de vraag wat je het meest is bijgebleven is relevant. Wij bieden graag tools aan om de individuele ervaring van de leerling aan te moedigen en hoe hier woorden aan te geven of dit visueel te verbeelden. Het gespreksformat van het Denkpakket biedt de docent houvast om te reflecteren met de klas.

NNTWEE & Jonge Harten 

“Hamlet, Pina Bausch, Whatsappen en popcorn”

Een speelse inleiding die uitlegt hoe theater en/of dans werkt en welke regels er in het theater gelden. Gespeeld door jongeren van het NNTWEE. Gratis op school of in het theater.

Jongerenleger gezocht voor Theater Artemis

Theatergroep Artemis zoekt 15 jongeren die mee willen spelen in de voorstelling Kruistocht.

Voor aanmeldingen of vragen betreft de educatieprogramma’s kan je contact opnemen met Anika, anika@jongeharten.nl

______________________________________________________________

Jonge Harten Express

Jonge Harten biedt ook dit jaar weer een bijzondere mogelijkheid: De Jonge Harten Express! Speciaal voor groepen jongeren die verder van Groningen wonen regelt Jonge Harten vervoer tegen een gereduceerd tarief. De Jonge Harten Express brengt leerlingen naar een voorstelling naar keuze en na afloop zetten we hen natuurlijk weer bij school af.

Jonge Harten op reis

Voor sommige scholen is het lastig om het Jonge Harten Theaterfestival te bezoeken, vanwege de grote afstand of de lange reistijd. Daarom organiseert Jonge Harten voorstellingen in theaters buiten Groningen onder de noemer Jonge Harten op Reis. Dit jaar zijn er tijdens Jonge Harten voorstellingen geprogrammeerd in Veendam en Delfzijl.

Interesse om een voorstelling in de provincie te bezoeken? Of volgend jaar ook een Jonge Harten op Reis editie in eigen buurt? Neem dan contact op met Erin, erin@jongeharten.nl

Ons festivalhart

Waar ons festivalhart dit jaar komt te zitten, is nog even een verrassing. Maar zeker is wel, dit is hét hart en dé ontmoetingsplek van het festi­val. Je kunt hier terecht voor een goed gesprek, een dansje of een drankje. Ook kun je hier terecht met al je vragen bij het infopunt en kun je meteen een kaartje aanschaffen.

Kom gezellig langs voor een kop koffie of een borrel in het café!