Bij jou begin ik

Charli Chung

Bas de Brouwer
 • Taal

  Nederlands

 • Prijs

  < 29 € 10,-
  > 29 € 15,-

 • Duur

  85 minuten

 • Kijkwijzer i

  Ontroering

Naar wie hunker jij?

In Bij jou begin ik maken we kennis met een jonge man die overloopt van liefde. Zuchtend verlangt hij telkens naar een nieuw begin. Tegelijkertijd droomt hij van een eeuwigdurende, unieke en allesoverheersende liefde. Theatermaker Charli Chung en acteur Matthijs van de Sande Bakhuyzen nemen je mee in alle soorten van verliefdheid, seksualiteit en van verlangen naar samenzijn. Een pleidooi voor vrijere liefde en voor totale overgave.

 Theaterkrant

‘De onbevangen puurheid in ‘Bij jou begin ik’ van Charli Chung is werkelijk verademend en getuigt van een idealisme dat misschien niet van deze tijd is – of juist wél […] Dit is werkelijk een belangrijke voorstelling, en zo anders dan het gangbare en reguliere aanbod.’ ★★★★

Juryrapport BNG Theaterprijs2018 

‘Een verrassend intelligente beschouwing op het onbevangen idealisme. Chung weet de liefde – met al zijn strubbelingen en hoogtepunten – universeel en invoelbaar te maken.’

Credits

regie Charli Chung tekst Bart van den Donker spel Matthijs van de Sande Bakhuyzen dramaturgie Madelon Kooijman lichtontwerp en techniek Dirk Houthoff publiciteitsbeeld Anouk van Kalmthout

Eten!..

Zoals je van ons gewend bent is er ook dit jaar weer een heerlijke festivalhap voor €12,50. Kom langs in het Festivahart en koop bij de kassa je voucher om bij ons aan te schuiven!

Iedere dag een bijzondere festivalhap!

Jonge Harten presenteert theatermakers die niet alleen heel goed zijn maar vaak ook jong en onbekend.

Daarom is er een kijkwijzer om je te helpen bij het maken van een bij jou passende keuze uit het boordevolle programma.

Maar let op: de kijkwijzer geeft geen absolute waarheden. Er staat niet dat een voorstelling grappig is. Want hoe je een voorstelling beleeft is subjectief en wat jij grappig vindt, vindt een ander misschien juist tragisch. Daarom (en ook om onszelf een beetje in te dekken) houden we een slag om de arm en geeft de kijkwijzer alleen aan welke mogelijke effecten een voorstelling op jou kan hebben. We hebben er vier vastgesteld en bij elke voorstelling staat het icoontje van het effect dat wij het meest waarschijnlijke vinden. En soms nog een tweede, als bijeffect.

Inzicht

De voorstellingen met het lampje zijn de meest concrete van het festival. Je kunt er iets van opsteken over hoe de wereld en de mensen in elkaar zitten.

Lach

Deze mogelijkheid spreekt voor zichzelf. Let op: het kan hier gaan om alles tussen een milde glimlach en een uitbundige schaterlach.

Ontroering

Voorstellingen met het hartje zijn natuurlijk onze lievelingen. Ze kunnen je plotseling bij de strot grijpen. Na afloop maak je bovendien kans op extra levensvreugde en/of een melancholische nasmaak.

Verbeelding

Voorstellingen met het wolkje zijn niet zo makkelijk grijpbaar Ze prikkelen je fantasie, ze spreken je ongebruikte hersenhelft aan en laten je met nieuwe ogen de wereld inkijken.

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!