Deepspace

James Batchelor and Collaborators

 • Taal

  Language no problem

 • Prijs

  < 29 € 10
  > 29 € 15

 • Duur

  60 minuten

 • Kijkwijzer i

  Verbeelding

Hoe denk jij dat het is aan de rand van de wereld?

De Australische danser en choreograaf James Batchelor voer twee maanden op zee om Sub-Antarctische vulkanen te onderzoeken. Hij deed dit samen met 60 wetenschappers. Allemaal onderzochten zij de meest onbegaanbare plekken op aarde. Deepspace is het resultaat van deze reis. In deze voorstelling ervaar je de uitgestrektheid van de oceaan en de bewegingen van ijskoude golven. De dansers bewegen op een hypnotiserende soundscape. Tijdens de voorstelling loop je om de performers heen en mag je zelf bepalen waar je gaat staan om ze te bekijken. Deze reis verschuift je aandacht constant van het grootse naar het hele kleine, om je uiteindelijk mee te nemen naar het diepe onbekende van het heelal.

Credits

Choreographer & Performer James Batchelor Performer Amber McCartney Sound Design Morgan Hickinbotham Producer Bek Berger Visual Artist Annalise Rees

Eten!..

Zoals je van ons gewend bent is er ook dit jaar weer een heerlijke festivalhap voor €12,50. Kom langs in het Festivahart en koop bij de kassa je voucher om bij ons aan te schuiven!

Iedere dag een bijzondere festivalhap!

Jonge Harten presenteert theatermakers die niet alleen heel goed zijn maar vaak ook jong en onbekend.

Daarom is er een kijkwijzer om je te helpen bij het maken van een bij jou passende keuze uit het boordevolle programma.

Maar let op: de kijkwijzer geeft geen absolute waarheden. Er staat niet dat een voorstelling grappig is. Want hoe je een voorstelling beleeft is subjectief en wat jij grappig vindt, vindt een ander misschien juist tragisch. Daarom (en ook om onszelf een beetje in te dekken) houden we een slag om de arm en geeft de kijkwijzer alleen aan welke mogelijke effecten een voorstelling op jou kan hebben. We hebben er vier vastgesteld en bij elke voorstelling staat het icoontje van het effect dat wij het meest waarschijnlijke vinden. En soms nog een tweede, als bijeffect.

Inzicht

De voorstellingen met het lampje zijn de meest concrete van het festival. Je kunt er iets van opsteken over hoe de wereld en de mensen in elkaar zitten.

Lach

Deze mogelijkheid spreekt voor zichzelf. Let op: het kan hier gaan om alles tussen een milde glimlach en een uitbundige schaterlach.

Ontroering

Voorstellingen met het hartje zijn natuurlijk onze lievelingen. Ze kunnen je plotseling bij de strot grijpen. Na afloop maak je bovendien kans op extra levensvreugde en/of een melancholische nasmaak.

Verbeelding

Voorstellingen met het wolkje zijn niet zo makkelijk grijpbaar Ze prikkelen je fantasie, ze spreken je ongebruikte hersenhelft aan en laten je met nieuwe ogen de wereld inkijken.

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!