Het Awkward Nagesprek

o.l.v. programmeur en dramaturge Merel Heering

  Wat heb jij ervaren?

  Napraten over een voorstelling is voor veel mensen ongemakkelijk. En toch doen wij het, met jou en onze theatermakers. Omdat we benieuwd zijn naar jouw ervaring. En omdat er niet zoiets bestaat als dé juiste interpretatie van een voorstelling. We vinden het belangrijk dat jij dat weet. Dat er geen goed of fout bestaat, als het op het ervaren van theater aankomt. Stilstaan bij dat wat je gaaf, lastig, mooi, moeilijk of uitdagend vindt kan ook veel inzicht geven: in de manier waarop een voorstelling gemaakt is bijvoorbeeld, of in je eigen manier van denken. Horen dat anderen totaal iets anders ervaren hebben, laat juist zien hoe bijzonder het is dat we allemaal anders zijn. Dus praat mee, deel je vragen en maak je los van dat ongemakkelijke gevoel!

  Je kunt gratis meedoen aan de Awkward Nagesprekken!

  Ons festivalhart

  Ons festivalhart zit dit jaar wederom aan de Oosterstraat 7a, in de steeg achter het Grand Theatre. Kijk om het hoekje en vind ons daar! Dit is hét hart en dé ontmoetingsplek van het festival. Je kunt hier terecht voor een goed gesprek, een drankje en elke avond draait er een DJ. Wat ons betreft kunnen de voeten dus van de vloer! Ook kun je hier terecht met al je vragen bij het infopunt en kun je meteen een kaartje aanschaffen bij de kassa.

  Kom gezellig langs voor een kop koffie of een borrel in het café!

  Jonge Harten presenteert theatermakers die niet alleen heel goed zijn maar vaak ook jong en onbekend.

  Daarom is er een kijkwijzer om je te helpen bij het maken van een bij jou passende keuze uit het boordevolle programma.

  Maar let op: de kijkwijzer geeft geen absolute waarheden. Er staat niet dat een voorstelling grappig is. Want hoe je een voorstelling beleeft is subjectief en wat jij grappig vindt, vindt een ander misschien juist tragisch. Daarom (en ook om onszelf een beetje in te dekken) houden we een slag om de arm en geeft de kijkwijzer alleen aan welke mogelijke effecten een voorstelling op jou kan hebben. We hebben er vier vastgesteld en bij elke voorstelling staat het icoontje van het effect dat wij het meest waarschijnlijke vinden. En soms nog een tweede, als bijeffect.

  Inzicht

  De voorstellingen met het lampje zijn de meest concrete van het festival. Je kunt er iets van opsteken over hoe de wereld en de mensen in elkaar zitten.

  Lach

  Deze mogelijkheid spreekt voor zichzelf. Let op: het kan hier gaan om alles tussen een milde glimlach en een uitbundige schaterlach.

  Ontroering

  Voorstellingen met het hartje zijn natuurlijk onze lievelingen. Ze kunnen je plotseling bij de strot grijpen. Na afloop maak je bovendien kans op extra levensvreugde en/of een melancholische nasmaak.

  Verbeelding

  Voorstellingen met het wolkje zijn niet zo makkelijk grijpbaar Ze prikkelen je fantasie, ze spreken je ongebruikte hersenhelft aan en laten je met nieuwe ogen de wereld inkijken.

  Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!