In het Hol van de Leeuw

Dox i.s.m. Black Sheep Can Fly/Saman Amini

Kamerich & Budwilowitz/EYES2

Uit welk hokje wil jij breken?

Soms is de geest een gevangenis waaruit we alleen onszelf kunnen bevrijden. In In het Hol van de Leeuw zit een jongen letterlijk en figuurlijk vast in een gevangeniscel. Hij is in gevecht met zichzelf. Na een confrontatie met zijn vader loopt het uit de hand. De veroordelende blikken en zijn eigen gedachten zetten de jongen klem. Is ontsnappen mogelijk? Saman Amini en Nima Mohaghegh maken je bewust van je eigen labels en de kracht die je hebt om deze te veranderen. Een confronterende muziektheatervoorstelling met rap en scherpe humor over onze hokjesgeest en de verwachtingen tussen vaders en zoons.

Credits

Concept en regie Saman Amini, Nima Mohaghegh Tekst Saman Amini, Nima Mohaghegh en de spelers Tekstbijdrage Leovegildo Vieira Spel Yannick Jozefzoon, Sahand Sahebdivani, Leandro Ceder, Steven Ivo Muziek Rui Reis Maia Scenografie: Alaa Minawi Technische coördinatie Edwin Mol / De Kock Theatertechniek Artistiek advies Hildegard Draaijer en Victor Mentink (DOX) Productie Marja de Wit, Marieke de Waal (DOX) Tournee begeleiding Marieke de Waal, Elisia Peças (DOX) PR & marketing Joëlle Raus, Sharon Wezer (DOX) Educatie Hanna Jansen (DOX) Zakelijke leiding Paul Dijkema (DOX), Christine de Jager (BSCF) Beeld Kamerich & Budwilowitz/EYES2

In Het Hol Van De Leeuw is een productie van: DOX en BLACK SHEEP CAN FLY

Eten!..

Zoals je van ons gewend bent is er ook dit jaar weer een heerlijke festivalhap voor €12,50. Kom langs in het Festivahart en koop bij de kassa je voucher om bij ons aan te schuiven!

Iedere dag een bijzondere festivalhap!

Jonge Harten presenteert theatermakers die niet alleen heel goed zijn maar vaak ook jong en onbekend.

Daarom is er een kijkwijzer om je te helpen bij het maken van een bij jou passende keuze uit het boordevolle programma.

Maar let op: de kijkwijzer geeft geen absolute waarheden. Er staat niet dat een voorstelling grappig is. Want hoe je een voorstelling beleeft is subjectief en wat jij grappig vindt, vindt een ander misschien juist tragisch. Daarom (en ook om onszelf een beetje in te dekken) houden we een slag om de arm en geeft de kijkwijzer alleen aan welke mogelijke effecten een voorstelling op jou kan hebben. We hebben er vier vastgesteld en bij elke voorstelling staat het icoontje van het effect dat wij het meest waarschijnlijke vinden. En soms nog een tweede, als bijeffect.

Inzicht

De voorstellingen met het lampje zijn de meest concrete van het festival. Je kunt er iets van opsteken over hoe de wereld en de mensen in elkaar zitten.

Lach

Deze mogelijkheid spreekt voor zichzelf. Let op: het kan hier gaan om alles tussen een milde glimlach en een uitbundige schaterlach.

Ontroering

Voorstellingen met het hartje zijn natuurlijk onze lievelingen. Ze kunnen je plotseling bij de strot grijpen. Na afloop maak je bovendien kans op extra levensvreugde en/of een melancholische nasmaak.

Verbeelding

Voorstellingen met het wolkje zijn niet zo makkelijk grijpbaar Ze prikkelen je fantasie, ze spreken je ongebruikte hersenhelft aan en laten je met nieuwe ogen de wereld inkijken.

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!