Matisklo

Bosse Provoost

 • Taal

  Nederlands

 • Prijs

  < 29 € 10,-
  > 29 € 15,-

 • Duur

  60 minuten

 • Kijkwijzer i

  Verbeelding

Wat mag er volgens jou nooit verloren gaan?

Bosse Provoost schept in Matisklo een wereld van schuifelende schoorstenen, wandelend hout en  wezens volledig van stof. Bosse plaatst deze beelden tegenover het opvoeren van gedichten van Paul Celan, overlever van de Holocaust. De voorstelling laat een wereld zien die bijna voorbij de taal gaat: een plek lang voor of ver voorbij de mensen. Wat begrijp je meteen en wat blijft ongrijpbaar? Matisklo is een herinnering aan iets dat wij zelf nog niet meemaakten.  

Matisklo is een coproductie met Jonge Harten.

Credits

concept/regie Bosse Provoost tekst Paul Celan vertaler Ton Naaijkens co-regie Ezra Veldhuis, Geert Belpaeme dramaturgie Geert Belpaeme scenografie & licht Ezra Veldhuis geluid Benjamin Cools kostuums Max Pairon spel Joeri Happel, Benjamin Cools, Ezra Veldhuis, Geert Belpaeme productie Toneelhuis, Kraagsteen coproductie Jonge Harten Theaterfestival, Kunstencentrum Vooruit met de steun van WP Zimmer, De Brakke Grond gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid, casa Kafka Pictures empowered by Belfius

 

 

 

 

Ons festivalhart

Dit is het hart en de ontmoetingsplek van het festival. Voer hier een goed gesprek onder het genot van een drankje, doe je smaakpapillen een plezier met onze festivalhap en gooi later op de avond je dansmoves in de strijd wanneer de DJ's het overnemen. Ook kun je hier met al je festivalvragen terecht bij het infopunt en kun je kaarten kopen bij de kassa.

Kom gezellig langs voor een kop koffie of een borrel in het café!

Jonge Harten presenteert theatermakers die niet alleen heel goed zijn maar vaak ook jong en onbekend.

Daarom is er een kijkwijzer om je te helpen bij het maken van een bij jou passende keuze uit het boordevolle programma.

Maar let op: de kijkwijzer geeft geen absolute waarheden. Er staat niet dat een voorstelling grappig is. Want hoe je een voorstelling beleeft is subjectief en wat jij grappig vindt, vindt een ander misschien juist tragisch. Daarom (en ook om onszelf een beetje in te dekken) houden we een slag om de arm en geeft de kijkwijzer alleen aan welke mogelijke effecten een voorstelling op jou kan hebben. We hebben er vier vastgesteld en bij elke voorstelling staat het icoontje van het effect dat wij het meest waarschijnlijke vinden. En soms nog een tweede, als bijeffect.

Inzicht

De voorstellingen met het lampje zijn de meest concrete van het festival. Je kunt er iets van opsteken over hoe de wereld en de mensen in elkaar zitten.

Lach

Deze mogelijkheid spreekt voor zichzelf. Let op: het kan hier gaan om alles tussen een milde glimlach en een uitbundige schaterlach.

Ontroering

Voorstellingen met het hartje zijn natuurlijk onze lievelingen. Ze kunnen je plotseling bij de strot grijpen. Na afloop maak je bovendien kans op extra levensvreugde en/of een melancholische nasmaak.

Verbeelding

Voorstellingen met het wolkje zijn niet zo makkelijk grijpbaar Ze prikkelen je fantasie, ze spreken je ongebruikte hersenhelft aan en laten je met nieuwe ogen de wereld inkijken.

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!