MeAtTheZoo

Peerke Malschaert

 • Taal

  Nederlands

 • Prijs

  < 29 € 10,-
  > 29 € 15,-

 • Duur

  75 minuten

 • Kijkwijzer i

  Inzicht

Hoe leer jij anderen kennen?

MeAtTheZoo is de eerste ontmoeting tussen vijf jongeren uit Groningen en omgeving. Zij hebben elkaar nog nooit in het echt gezien. Hoe kun je elkaar leren kennen wanneer je elkaar alleen online ontmoet? Theatermaker Peerke Malschaert vlogt zeven weken lang met deze jongeren om hier samen achter te komen. Tijdens het festival ontmoeten ze elkaar voor het eerst. Op het podium, met jou als getuige. Online en offline naast elkaar. Blijven zij live op het toneel alles delen?

MeAtTheZoo is een coproductie met Jonge Harten.

Meer volgen van MeAtTheZoo? Volg de vloggers op YouTube of op Instagram

Credits

Vloggers/spelers in de middag: Dick Kingma, Ravi Steneker, Lars Bezema, Rixt Sytema, Eva Lien Veenstra Vloggers/spelers in de avond Demi Dijstelberge, Tom Wijers, Jordan Groeneweg, Maaike Jalvingh, Kysha Eustacia Dramaturgie: Merel Heering, Video editing: Dries Alkemade, Production management: Afra Rijkhoff Met dank aan Anneroos Goosen en Lenneke Maas

Ons festivalhart

Ons festivalhart zit dit jaar wederom aan de Oosterstraat 7a, in de steeg achter het Grand Theatre. Kijk om het hoekje en vind ons daar! Dit is hét hart en dé ontmoetingsplek van het festival. Je kunt hier terecht voor een goed gesprek, een drankje en elke avond draait er een DJ. Wat ons betreft kunnen de voeten dus van de vloer! Ook kun je hier terecht met al je vragen bij het infopunt en kun je meteen een kaartje aanschaffen bij de kassa.

Kom gezellig langs voor een kop koffie of een borrel in het café!

Jonge Harten presenteert theatermakers die niet alleen heel goed zijn maar vaak ook jong en onbekend.

Daarom is er een kijkwijzer om je te helpen bij het maken van een bij jou passende keuze uit het boordevolle programma.

Maar let op: de kijkwijzer geeft geen absolute waarheden. Er staat niet dat een voorstelling grappig is. Want hoe je een voorstelling beleeft is subjectief en wat jij grappig vindt, vindt een ander misschien juist tragisch. Daarom (en ook om onszelf een beetje in te dekken) houden we een slag om de arm en geeft de kijkwijzer alleen aan welke mogelijke effecten een voorstelling op jou kan hebben. We hebben er vier vastgesteld en bij elke voorstelling staat het icoontje van het effect dat wij het meest waarschijnlijke vinden. En soms nog een tweede, als bijeffect.

Inzicht

De voorstellingen met het lampje zijn de meest concrete van het festival. Je kunt er iets van opsteken over hoe de wereld en de mensen in elkaar zitten.

Lach

Deze mogelijkheid spreekt voor zichzelf. Let op: het kan hier gaan om alles tussen een milde glimlach en een uitbundige schaterlach.

Ontroering

Voorstellingen met het hartje zijn natuurlijk onze lievelingen. Ze kunnen je plotseling bij de strot grijpen. Na afloop maak je bovendien kans op extra levensvreugde en/of een melancholische nasmaak.

Verbeelding

Voorstellingen met het wolkje zijn niet zo makkelijk grijpbaar Ze prikkelen je fantasie, ze spreken je ongebruikte hersenhelft aan en laten je met nieuwe ogen de wereld inkijken.

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!