Missie Márquez 7, 8 & 9

Kompagnie Kistemaker

 • Taal

  Nederlands

 • Prijs

  < 29 € 10,-
  > 29 € 15,-

 • Duur

  210 minuten

 • Kijkwijzer i

  Lach

Wat is werkelijkheid en wat is illusie?

Missie Márquez is terug! De 12-delige theaterserie geïnspireerd op het beroemde boek Honderd Jaar Eenzaamheid van schrijver Gabriel García Márquez. Door een speling van het lot is theatermaker Karlijn Kistemaker onlosmakelijk verbonden met dit meesterwerk. Het is haar missie om er een theatrale vertaling van te maken. Aangekomen bij deel 7, 8 & 9 vlucht het team naar Colombia. Vermomd als filmploeg reizen ze door het land van Honderd Jaar Eenzaamheid. In een Zuid-Amerikaanse bioscoop word je meegezogen in een humoristische en vervreemdende trip langs sjamanen, professoren en leguanen. Een literaire safari waarbij werkelijkheid en illusie zich op natuurlijke wijze verenigen.

Deel 7, 8 & 9 worden achtereenvolgens als drieluik op één dag gespeeld. Het is niet noodzakelijk om de vorige delen gezien te hebben. Je kunt vanaf hier instappen! 

Credits

Regie, tekst & spel Karlijn Kistemaker muziek & spel Chris Koopman, Simon Heijmans, Sophie Höppener, Freek den Hartogh voice-over Olinda Larralde Ortiz scenografie Calle de Hoog dramaturgie Céline Buren productie Laura Savelkoul techniek Lucas de Groen assistent techniek Max Auer camera Hans Bouma editor Juan Morales Calvo video Daan Hazendonk grafisch ontwerp Frank en Michiel assistent scenografie Mirja Bons PR & Marketing Michelle Roos zakelijke leiding Jimmy-Pierre de Graaf Met dank aan Alejandra Zabala Paez, Dennis Molendijk, Igor Sorko, Jonge Harten Festival, Lówie Smink, Marga Kroodsma, Marijke Schaap, Niels Runderkamp, Oerol Festival, Simone Hogendijk, Theater Walhalla Mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, Kunstraad Groningen, Lira Fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Stichting Dioraphte, Stichting Melanie, NORMA Fonds.

Ook iets voor jou?

Eten!..

Zoals je van ons gewend bent is er ook dit jaar weer een heerlijke festivalhap voor €12,50. Kom langs in het Festivahart en koop bij de kassa je voucher om bij ons aan te schuiven!

Iedere dag een bijzondere festivalhap!

Jonge Harten presenteert theatermakers die niet alleen heel goed zijn maar vaak ook jong en onbekend.

Daarom is er een kijkwijzer om je te helpen bij het maken van een bij jou passende keuze uit het boordevolle programma.

Maar let op: de kijkwijzer geeft geen absolute waarheden. Er staat niet dat een voorstelling grappig is. Want hoe je een voorstelling beleeft is subjectief en wat jij grappig vindt, vindt een ander misschien juist tragisch. Daarom (en ook om onszelf een beetje in te dekken) houden we een slag om de arm en geeft de kijkwijzer alleen aan welke mogelijke effecten een voorstelling op jou kan hebben. We hebben er vier vastgesteld en bij elke voorstelling staat het icoontje van het effect dat wij het meest waarschijnlijke vinden. En soms nog een tweede, als bijeffect.

Inzicht

De voorstellingen met het lampje zijn de meest concrete van het festival. Je kunt er iets van opsteken over hoe de wereld en de mensen in elkaar zitten.

Lach

Deze mogelijkheid spreekt voor zichzelf. Let op: het kan hier gaan om alles tussen een milde glimlach en een uitbundige schaterlach.

Ontroering

Voorstellingen met het hartje zijn natuurlijk onze lievelingen. Ze kunnen je plotseling bij de strot grijpen. Na afloop maak je bovendien kans op extra levensvreugde en/of een melancholische nasmaak.

Verbeelding

Voorstellingen met het wolkje zijn niet zo makkelijk grijpbaar Ze prikkelen je fantasie, ze spreken je ongebruikte hersenhelft aan en laten je met nieuwe ogen de wereld inkijken.

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!