Niets

De Nwe Tijd & HETPALEIS

Wat is voor jou van waarde?

Een groep van vijf acteurs op een groot leeg toneel, zonder decor of kostuum komen ons Niets vertellen. Niets is gebaseerd op het bekroonde boek van Janne Teller. Een jongen besluit dat het leven geen zin heeft. Zijn klasgenoten doen hun best hem op andere gedachten te brengen. Ze maken een Berg van Betekenis. Om beurten moet iemand iets afstaan wat hem of haar dierbaar is. De vrienden proberen elkaar te overtreffen met hun offers, maar het loopt gruwelijk uit de hand. Een vertelling over groepsdruk en het zoeken naar de zin van alles.  

Credits

Tekst en regie Freek Vielen Dramaturgie Rosa Vandervost Naar een boek van Janne Teller Spel Tim David, Harald Austbø, Elena Peeters, Judith de Joode, Laura Mentink Componist Christiaan Verbeek Scenografie Jozef Wouters Assistent scenografie Céline Van der Poel Lichtontwerp Sander Salden Productie en technische uitvoering De Nwe Tijd & HETPALEIS

Ons festivalhart

Dit is het hart en de ontmoetingsplek van het festival. Voer hier een goed gesprek onder het genot van een drankje, doe je smaakpapillen een plezier met onze festivalhap en gooi later op de avond je dansmoves in de strijd wanneer de DJ's het overnemen. Ook kun je hier met al je festivalvragen terecht bij het infopunt en kun je kaarten kopen bij de kassa.

Kom gezellig langs voor een kop koffie of een borrel in het café!

Jonge Harten presenteert theatermakers die niet alleen heel goed zijn maar vaak ook jong en onbekend.

Daarom is er een kijkwijzer om je te helpen bij het maken van een bij jou passende keuze uit het boordevolle programma.

Maar let op: de kijkwijzer geeft geen absolute waarheden. Er staat niet dat een voorstelling grappig is. Want hoe je een voorstelling beleeft is subjectief en wat jij grappig vindt, vindt een ander misschien juist tragisch. Daarom (en ook om onszelf een beetje in te dekken) houden we een slag om de arm en geeft de kijkwijzer alleen aan welke mogelijke effecten een voorstelling op jou kan hebben. We hebben er vier vastgesteld en bij elke voorstelling staat het icoontje van het effect dat wij het meest waarschijnlijke vinden. En soms nog een tweede, als bijeffect.

Inzicht

De voorstellingen met het lampje zijn de meest concrete van het festival. Je kunt er iets van opsteken over hoe de wereld en de mensen in elkaar zitten.

Lach

Deze mogelijkheid spreekt voor zichzelf. Let op: het kan hier gaan om alles tussen een milde glimlach en een uitbundige schaterlach.

Ontroering

Voorstellingen met het hartje zijn natuurlijk onze lievelingen. Ze kunnen je plotseling bij de strot grijpen. Na afloop maak je bovendien kans op extra levensvreugde en/of een melancholische nasmaak.

Verbeelding

Voorstellingen met het wolkje zijn niet zo makkelijk grijpbaar Ze prikkelen je fantasie, ze spreken je ongebruikte hersenhelft aan en laten je met nieuwe ogen de wereld inkijken.

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!