Ontmoetingen op de Vismarkt

Jonge Harten

  Wanneer ontmoette jij voor het laatst iemand die anders is dan jij?

  Zoveel mensen die je nog niet kent, zoveel verhalen. Wat zit er achter dat gezicht dat je zo vaak in je stad ziet of achter die persoon die altijd tegelijk met je in de winkel staat. Hoe ontmoet je mensen die je nog niet kent en hoe leer je iemand echt kennen? Tijdens Jonge Harten organiseren verschillende theatermakers ontmoetingen midden op de Vismarkt in een semi-doorzichtige container. Allemaal op hun eigen manier, allemaal anders dan je verwacht. wie ontmoet elkaar en hoe? Kom eens langs en ontmoet iemand die je nog niet kende. Of zonder deze theatermakers nooit zou leren kennen. Wat is er welke dag te doen?

  Vrijdag: De Wasmannen
  Zaterdag: De Wasmannen & in de avond The awkward datingshow
  Zondag: Mohammed Yousouf Boss – City of all together
  Maandag: Mohammed Yousouf Boss – City of all together
  Dinsdag: Jonge Harten LAB
  Woensdag: Jonge Harten LAB
  Donderdag: The awkward datingshow
  Vrijdag: Rita Hoofwijk Facing Faces
  Zaterdag: Rita Hoofwijk Facing Faces

  Eten!..

  Zoals je van ons gewend bent is er ook dit jaar weer een heerlijke festivalhap voor €12,50. Kom langs in het Festivahart en koop bij de kassa je voucher om bij ons aan te schuiven!

  Iedere dag een bijzondere festivalhap!

  Jonge Harten presenteert theatermakers die niet alleen heel goed zijn maar vaak ook jong en onbekend.

  Daarom is er een kijkwijzer om je te helpen bij het maken van een bij jou passende keuze uit het boordevolle programma.

  Maar let op: de kijkwijzer geeft geen absolute waarheden. Er staat niet dat een voorstelling grappig is. Want hoe je een voorstelling beleeft is subjectief en wat jij grappig vindt, vindt een ander misschien juist tragisch. Daarom (en ook om onszelf een beetje in te dekken) houden we een slag om de arm en geeft de kijkwijzer alleen aan welke mogelijke effecten een voorstelling op jou kan hebben. We hebben er vier vastgesteld en bij elke voorstelling staat het icoontje van het effect dat wij het meest waarschijnlijke vinden. En soms nog een tweede, als bijeffect.

  Inzicht

  De voorstellingen met het lampje zijn de meest concrete van het festival. Je kunt er iets van opsteken over hoe de wereld en de mensen in elkaar zitten.

  Lach

  Deze mogelijkheid spreekt voor zichzelf. Let op: het kan hier gaan om alles tussen een milde glimlach en een uitbundige schaterlach.

  Ontroering

  Voorstellingen met het hartje zijn natuurlijk onze lievelingen. Ze kunnen je plotseling bij de strot grijpen. Na afloop maak je bovendien kans op extra levensvreugde en/of een melancholische nasmaak.

  Verbeelding

  Voorstellingen met het wolkje zijn niet zo makkelijk grijpbaar Ze prikkelen je fantasie, ze spreken je ongebruikte hersenhelft aan en laten je met nieuwe ogen de wereld inkijken.

  Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!