Situation mit Doppelgänger

Julian Warner en Oliver Zahn

 • Taal

  Engels

 • Prijs

  < 29 € 10,-
  > 29 € 15,-

 • Duur

  60 minuten

 • Kijkwijzer i

  Inzicht

To twerk or not to twerk?

In 2013 danste de witte popster Miley Cyrus, samen met haar Afro-Amerikaanse dansers, de zogenaamde twerkchoreografie tijdens de Video Music Awards. Dit ritmische kontschudden op heftige bass beats zorgde voor veel verontwaardiging, maar tegelijkertijd twerkten velen vrolijk met Miley mee. Waarom al die ophef? Niet-Westerse dansvormen zien we vaak terug in de popcultuur. Maar waar komen ze vandaan en mag de popcultuur ze zomaar gebruiken? In Situation mit Doppelgänger veranderen theatermaker Oliver Zahn en cultureel antropoloog Julian Warner steeds de context waarin zij herkenbare dansvormen laat zien.

Credits

By and with Julian Warner, Oliver Zahn Voice Tinka Kleffner Dance Coaching Quindell Orton Sound Udo Terlisten, Matthias Schaaf
Light Fabian Eichner Technical Design Jonaid Khodabakhshi Producer Hannah Saar Assistance Sara Tamburini

A production by HAUPTAKTION with Theaterakademie August Everding and Hochschule für Musik und Theater München, in cooperation with Ballhaus Ost Berlin.

Eten!..

Zoals je van ons gewend bent is er ook dit jaar weer een heerlijke festivalhap voor €12,50. Kom langs in het Festivahart en koop bij de kassa je voucher om bij ons aan te schuiven!

Iedere dag een bijzondere festivalhap!

Jonge Harten presenteert theatermakers die niet alleen heel goed zijn maar vaak ook jong en onbekend.

Daarom is er een kijkwijzer om je te helpen bij het maken van een bij jou passende keuze uit het boordevolle programma.

Maar let op: de kijkwijzer geeft geen absolute waarheden. Er staat niet dat een voorstelling grappig is. Want hoe je een voorstelling beleeft is subjectief en wat jij grappig vindt, vindt een ander misschien juist tragisch. Daarom (en ook om onszelf een beetje in te dekken) houden we een slag om de arm en geeft de kijkwijzer alleen aan welke mogelijke effecten een voorstelling op jou kan hebben. We hebben er vier vastgesteld en bij elke voorstelling staat het icoontje van het effect dat wij het meest waarschijnlijke vinden. En soms nog een tweede, als bijeffect.

Inzicht

De voorstellingen met het lampje zijn de meest concrete van het festival. Je kunt er iets van opsteken over hoe de wereld en de mensen in elkaar zitten.

Lach

Deze mogelijkheid spreekt voor zichzelf. Let op: het kan hier gaan om alles tussen een milde glimlach en een uitbundige schaterlach.

Ontroering

Voorstellingen met het hartje zijn natuurlijk onze lievelingen. Ze kunnen je plotseling bij de strot grijpen. Na afloop maak je bovendien kans op extra levensvreugde en/of een melancholische nasmaak.

Verbeelding

Voorstellingen met het wolkje zijn niet zo makkelijk grijpbaar Ze prikkelen je fantasie, ze spreken je ongebruikte hersenhelft aan en laten je met nieuwe ogen de wereld inkijken.

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!