TAKE CARE

De Noorderlingen & Teddy's Last Ride

Knelis
  • Prèmiere

    De voorstelling van 21 november is de première van TAKE CARE.

  • Kijkwijzer i

    Verbeelding

A play about 10 people, 10 pieces to the puzzle, and one bigger picture

A chaotic clash of people
Trying to fit in the world around them:
How must they act?
How must they move?
When will they stop, and stand still.
From the eye of the storm one can only watch,
So proceed with care:
It will all make sense in the end, here.

Jonge dansers, spelers en muzikanten van Teddy’s Last Ride en De Noorderlingen combineren hun werkwijzen in de nieuwe theatrale dans performance TAKE CARE: een coproductie tussen de twee gezelschappen en het Jonge Harten Theaterfestival.

Deze voorstelling is meertalig.

Regie Lotte Lohrengel Spel Just van Bommel, Koen ter Braak, Nina Wilson, Tijmen Dietvorst, Annemarije Zoer, Tobias Loeff, Andy Smart, Milan Schudel, Agnese Fiocchi, Manuel Paolini Techniek en vormgeving Herman van Keulen Kostuums Freja Roelofs Beeld Koen ter Braak & Boris Stokman Advies Angela Herenda van Club Guy & Roni en Merel Heering van Jonge Harten

Ook iets voor jou?

Vlog / / door: Jonge Harten

Een balletje opgooien met…

In de serie ‘Een balletje opgooien met…’ leer je makers die deze editie op Jonge Harten spelen, op een wel heel persoonlijke manier kennen… De…

Vlog / / door: Jonge Harten

Een balletje opgooien met… Milan

In de serie ‘Een balletje opgooien met…’ leer je makers die deze editie op Jonge Harten spelen, op een wel heel persoonlijke manier kennen… Met…

Ons festivalhart

Waar ons festivalhart dit jaar komt te zitten, is nog even een verrassing. Maar zeker is wel, dit is hét hart en dé ontmoetingsplek van het festi­val. Je kunt hier terecht voor een goed gesprek, een dansje of een drankje. Ook kun je hier terecht met al je vragen bij het infopunt en kun je meteen een kaartje aanschaffen.

Kom gezellig langs voor een kop koffie of een borrel in het café!

Jonge Harten presenteert theatermakers die niet alleen heel goed zijn maar vaak ook jong en onbekend.

Daarom is er een kijkwijzer om je te helpen bij het maken van een bij jou passende keuze uit het boordevolle programma.

Maar let op: de kijkwijzer geeft geen absolute waarheden. Er staat niet dat een voorstelling grappig is. Want hoe je een voorstelling beleeft is subjectief en wat jij grappig vindt, vindt een ander misschien juist tragisch. Daarom (en ook om onszelf een beetje in te dekken) houden we een slag om de arm en geeft de kijkwijzer alleen aan welke mogelijke effecten een voorstelling op jou kan hebben. We hebben er vier vastgesteld en bij elke voorstelling staat het icoontje van het effect dat wij het meest waarschijnlijke vinden. En soms nog een tweede, als bijeffect.

Inzicht

De voorstellingen met het lampje zijn de meest concrete van het festival. Je kunt er iets van opsteken over hoe de wereld en de mensen in elkaar zitten.

Lach

Deze mogelijkheid spreekt voor zichzelf. Let op: het kan hier gaan om alles tussen een milde glimlach en een uitbundige schaterlach.

Ontroering

Voorstellingen met het hartje zijn natuurlijk onze lievelingen. Ze kunnen je plotseling bij de strot grijpen. Na afloop maak je bovendien kans op extra levensvreugde en/of een melancholische nasmaak.

Verbeelding

Voorstellingen met het wolkje zijn niet zo makkelijk grijpbaar Ze prikkelen je fantasie, ze spreken je ongebruikte hersenhelft aan en laten je met nieuwe ogen de wereld inkijken.

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!