Wat (Niet) Weg Is

Fien Leysen

 • Taal

  Nederlands & Engelse boventitels

 • Prijs

  < 29 € 10,-
  > 29 € 15,-

 • Duur

  50 minuten

 • Kijkwijzer i

  Ontroering

Hoelang mag missen duren?

Een voorstelling over gemis, het menselijke geheugen en wat er overblijft wanneer we dood gaan. Fien Leysen verloor haar vader. In de multimediale voorstelling Wat (Niet) Weg Is zoekt ze troost en,  op een speelse manier, antwoorden op onbeantwoordbare vragen. Hoe? Ze schrijft een brief aan winkelketeneigenaar Jef Colruyt. In Wat (Niet) Weg Is vertelt ze waarom deze brief voor haar zo van belang is. Een persoonlijke reis langs feiten, herinneringen en anekdotes die je individueel beleeft.

Per tijdslot is er maximaal plek voor 7 personen.

Credits

Tekst, vertelling, camera, montage Fien Leysen Decor & scenografie Manu Siebens, Fien Leysen, Hugo Moens Begeleiding Tom Struyf, Willem De Maeseneer, Geert De Vleesschauwer Mentor Rebekka De Wit Artistiek advies Bart Baele Met speciale dank aan Benjamin Albertijn

Ons festivalhart

Ons festivalhart zit dit jaar wederom aan de Oosterstraat 7a, in de steeg achter het Grand Theatre. Kijk om het hoekje en vind ons daar! Dit is hét hart en dé ontmoetingsplek van het festival. Je kunt hier terecht voor een goed gesprek, een drankje en elke avond draait er een DJ. Wat ons betreft kunnen de voeten dus van de vloer! Ook kun je hier terecht met al je vragen bij het infopunt en kun je meteen een kaartje aanschaffen bij de kassa.

Kom gezellig langs voor een kop koffie of een borrel in het café!

Jonge Harten presenteert theatermakers die niet alleen heel goed zijn maar vaak ook jong en onbekend.

Daarom is er een kijkwijzer om je te helpen bij het maken van een bij jou passende keuze uit het boordevolle programma.

Maar let op: de kijkwijzer geeft geen absolute waarheden. Er staat niet dat een voorstelling grappig is. Want hoe je een voorstelling beleeft is subjectief en wat jij grappig vindt, vindt een ander misschien juist tragisch. Daarom (en ook om onszelf een beetje in te dekken) houden we een slag om de arm en geeft de kijkwijzer alleen aan welke mogelijke effecten een voorstelling op jou kan hebben. We hebben er vier vastgesteld en bij elke voorstelling staat het icoontje van het effect dat wij het meest waarschijnlijke vinden. En soms nog een tweede, als bijeffect.

Inzicht

De voorstellingen met het lampje zijn de meest concrete van het festival. Je kunt er iets van opsteken over hoe de wereld en de mensen in elkaar zitten.

Lach

Deze mogelijkheid spreekt voor zichzelf. Let op: het kan hier gaan om alles tussen een milde glimlach en een uitbundige schaterlach.

Ontroering

Voorstellingen met het hartje zijn natuurlijk onze lievelingen. Ze kunnen je plotseling bij de strot grijpen. Na afloop maak je bovendien kans op extra levensvreugde en/of een melancholische nasmaak.

Verbeelding

Voorstellingen met het wolkje zijn niet zo makkelijk grijpbaar Ze prikkelen je fantasie, ze spreken je ongebruikte hersenhelft aan en laten je met nieuwe ogen de wereld inkijken.

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!