WHITE [ARIANE]

ARIAH LESTER

Bas de Brouwer
 • Taal

  Engels

 • Prijs

  < 29 € 10,-
  > 29 € 15,-

 • Duur

  60 minuten

 • Kijkwijzer i

  Ontroering

Wat is het verhaal van jouw familie?

Ariane is de dochter die de Zuid-Amerikaanse Nancy nooit heeft gehad. Terwijl ze zwanger was schreef ze een dagboek voor de ongeboren Ariane zonder te weten dat ze zou bevallen van een jongen. 28 jaar na de geboorte stak Nancy de Atlantische Oceaan over en onthulde het dagboek aan haar zoon. ARIAH LESTER neemt zijn moeders woorden uit het dagboek en maakt er songs van. WHITE [ARIANE] is een voorstelling als een videoclip over metamorfose en nuance; over de relatie met je ouders en met jezelf. Ergens tussen een concert en een theaterstuk, een one-man-show-opera en een burleske-act.

Juryrapport Sabam Jongtheaterschrijfprijs (TAZ 2017)

“ARIAH LESTER toont zich een veelzijdige, intelligente persoonlijkheid; hij sticht verwarring, doet nadenken en raakt.” 

Credits

Concept, muziek & performance ARIAH LESTER (Lester Arias) lichtontwerp Katinka Marac shoulder piece design and creation Pepa Canel techniek Cesco van der Zwaag productie Frascati Producties

Ons festivalhart

Ons festivalhart zit dit jaar wederom aan de Oosterstraat 7a, in de steeg achter het Grand Theatre. Kijk om het hoekje en vind ons daar! Dit is hét hart en dé ontmoetingsplek van het festival. Je kunt hier terecht voor een goed gesprek, een drankje en elke avond draait er een DJ. Wat ons betreft kunnen de voeten dus van de vloer! Ook kun je hier terecht met al je vragen bij het infopunt en kun je meteen een kaartje aanschaffen bij de kassa.

Kom gezellig langs voor een kop koffie of een borrel in het café!

Jonge Harten presenteert theatermakers die niet alleen heel goed zijn maar vaak ook jong en onbekend.

Daarom is er een kijkwijzer om je te helpen bij het maken van een bij jou passende keuze uit het boordevolle programma.

Maar let op: de kijkwijzer geeft geen absolute waarheden. Er staat niet dat een voorstelling grappig is. Want hoe je een voorstelling beleeft is subjectief en wat jij grappig vindt, vindt een ander misschien juist tragisch. Daarom (en ook om onszelf een beetje in te dekken) houden we een slag om de arm en geeft de kijkwijzer alleen aan welke mogelijke effecten een voorstelling op jou kan hebben. We hebben er vier vastgesteld en bij elke voorstelling staat het icoontje van het effect dat wij het meest waarschijnlijke vinden. En soms nog een tweede, als bijeffect.

Inzicht

De voorstellingen met het lampje zijn de meest concrete van het festival. Je kunt er iets van opsteken over hoe de wereld en de mensen in elkaar zitten.

Lach

Deze mogelijkheid spreekt voor zichzelf. Let op: het kan hier gaan om alles tussen een milde glimlach en een uitbundige schaterlach.

Ontroering

Voorstellingen met het hartje zijn natuurlijk onze lievelingen. Ze kunnen je plotseling bij de strot grijpen. Na afloop maak je bovendien kans op extra levensvreugde en/of een melancholische nasmaak.

Verbeelding

Voorstellingen met het wolkje zijn niet zo makkelijk grijpbaar Ze prikkelen je fantasie, ze spreken je ongebruikte hersenhelft aan en laten je met nieuwe ogen de wereld inkijken.

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!