Alle educatie mogelijkheden van Jonge Harten op een rijtje

Hartenjagers

Wij willen jongeren nieuwe kijkervaringen bieden waarin zij zich kunnen herkennen of waar nieuwe gedachten gevormd kunnen worden. Ter voorbereiding op deze kijkervaring is het mogelijk de Hartenjagers weer uit te nodigen op school. Deze Hartenjagers, bestaande uit vakdocenten (in opleiding en afgestudeerd), geven lessen waarmee ze betrokkenheid creëren bij de jongeren en de kennismaking met het theater verbeteren.

Totaalpakket bestaande uit Hartenjagers in de klas, voorstellingsbezoek & Denkpakket  
€ 12,50 per leerling.

Jonge Harten LAB

Waar je zelf theater (mee)maakt.

Na het draaien van de pilotversie in 2017, is het Jonge Harten Atelier aangescherpt naar het Jonge Harten LAB. In het Jonge Harten LAB ervaren leerlingen zelf hoe het is om op de vloer te staan door te werken met makers en vakdocenten. Binnen het LAB ligt de nadruk op het zelf onderzoeken, maken en spelen. Zo ontdek je wat theater is of kan zijn, en hoe vorm te geven aan een inhoudelijke vraag of te creëren vanuit een thema. Daarbij ervaar je ook hoe het achter de schermen van theaters werkt met (indien mogelijk) een meet-and-greet met de acteurs of technici van de voorstelling. Het LAB wordt op maat ontwikkeld en zal per voorstelling ingaan op de inhoud en thematiek uit de voorstelling.

Jonge Harten LAB 2018, waar het laboratorium momenteel al aan werkt
*  LAB bij de voorstelling ID van IDTheatreCompany
*  LAB bij de voorstelling MeAtTheZoo van Peerke Malschaert in coproductie met Jonge Harten

Jonge Harten LAB, € 100 per LAB (incl. reiskosten docent)
* Educatie op maat, interesse? Neem contact op met Erin, erin@jongeharten.nl

Denkpakket

Hoe te kijken?

Wij geven jongeren graag de ruimte om nieuwe dingen te leren en ontdekken, en stimuleren hen in het leren kijken, ongeacht ervaring of kennis. Alle docenten ontvangen op school een pakket waarmee zij stap voor stap worden begeleid om te reflecteren met de klas. In het Denkpakket ligt de nadruk daarom op het vrij interpreteren, het samen verder kijken en denken over de voorstelling. Het gespreksformat van het Denkpakket biedt de docent houvast om te reflecteren met de klas.

* Ten opzichte van de pilotversie in 2017 is het Jonge Harten Denkpakket aangescherpt en vereenvoudigd

DIY Identiteit

Samen met het Alfa College, opleiding tot Onderwijsassistent organiseren we een Jonge Harten avond over identiteit. De studenten maken samen met twee theatermakers en één choreograaf een interactieve spelavond vol vragen, wensen, aannames en toekomstdromen. Wees welkom op 14 november om 19.30 uur in het Grand Theatre.

Jonge Harten Express

Jonge Harten biedt ook dit jaar weer een bijzondere mogelijkheid: De Jonge Harten Express! Speciaal voor groepen jongeren die verder van Groningen wonen regelt Jonge Harten vervoer tegen een gereduceerd tarief. De Jonge Harten Express brengt leerlingen naar een voorstelling naar keuze en na afloop zetten we hen natuurlijk weer bij school af.

Voor meer informatie en opgave neem je contact op met Erin, erin@jongeharten.nl

Jonge Harten op reis

Voor sommige scholen is het lastig om het Jonge Harten Theaterfestival te bezoeken, vanwege de grote afstand of de lange reistijd. Daarom organiseert Jonge Harten voorstellingen in theaters buiten Groningen onder de noemer Jonge Harten op Reis. Dit jaar zijn er tijdens Jonge Harten voorstellingen geprogrammeerd in Veendam en Delfzijl.

Interesse om een voorstelling in de provincie te bezoeken? Of volgend jaar ook een Jonge Harten op Reis editie in eigen buurt? Neem dan contact op met Erin, erin@jongeharten.nl

VanBeresteyn Veendam

  • ID van IDTheatreCompany  
  • Parsifall van De Jonge Republiek in coproductie met Tryater

De Molenberg

  • Parsifall van De Jonge Republiek in coproductie met Tryater

Docentenmap

Alle informatie over de schoolvoorstellingen van Jonge Harten en de educatieve activiteiten die hierbij aangeboden worden zijn ook in de docentenmap te vinden. Ga hier naar de docentenmap of download de docentenmap onderaan de pagina. Deze is vanaf 19 september 2018 te downloaden. 

Eten!..

Zoals je van ons gewend bent is er ook dit jaar weer een heerlijke festivalhap voor €12,50. Kom langs in het Festivahart en koop bij de kassa je voucher om bij ons aan te schuiven!

Iedere dag een bijzondere festivalhap!