Alle educatie mogelijkheden van Jonge Harten

HARTMASSAGE

Wij willen jongeren nieuwe kijkervaringen bieden waarin zij zich kunnen herkennen of waar nieuwe gedachten gevormd kunnen worden. Ter voorbereiding op deze kijkervaring is het mogelijk de Hartmassage (voorheen Hartenjagers) weer uit te nodigen op school. Onze vakdocenten geven lessen waarmee ze betrokkenheid creëren bij de jongeren en de kennismaking met theater verbeteren.

Totaalpakket bestaande uit Hartmassage in de klas, voorstellingsbezoek & Denkpakket € 12,50 per leerling.

JONGE HARTEN LAB

Waar je zelf theater (mee)maakt.

In het Jonge Harten LAB ervaren leerlingen zelf hoe het is om op de vloer te staan door te werken met makers en vakdocenten. Binnen het LAB ligt de nadruk op het zelf onderzoeken, maken en spelen. Zo ontdek je wat theater is of kan zijn, en hoe vorm te geven aan een inhoudelijke vraag of te creëren vanuit een thema. Daarbij ervaar je ook hoe het achter de schermen van theaters werkt met (indien mogelijk) een meet-and-greet met de acteurs of technici van de voorstelling. Het LAB wordt op maat ontwikkeld en zal per voorstelling ingaan op de inhoud en thematiek uit de voorstelling.

Jonge Harten LAB 2019, waar het laboratorium momenteel al aan werkt

  • LAB bij de voorstelling FAIR! van ID Theatre Company
  • LAB bij de voorstelling Skûmbek van Tryater

Jonge Harten LAB, € 100 per LAB (incl. reiskosten docent)
* Educatie op maat, interesse?

Neem contact op met: ERIN STEL > erin@jongeharten.nl

DENKPAKKET

Wat heb je gezien?

Wij stimuleren jongeren in het ervaren van theater, ongeacht ervaring of kennis. Alle docenten ontvangen op school een pakket. In dit Denkpakket ligt de nadruk op het vrij interpreteren, het uitstellen van een oordeel en het samen verder denken over de voorstelling. Het gespreksformat van het Denkpakket biedt docenten houvast. Zij worden stap voor stap begeleid om tereflecteren met de klas.

Totaalpakket bestaande uit de theatrale inleiding, voorstellingsbezoek & denkpakket € 12,50 per leerling

HARTENLUCHTER

Hoe lucht jij je hart?

Jonge Harten ontwikkelt in 2019 een na- gesprek speciaal gericht op 12plussers. Dit format genaamd Hartenluchter wordt ontwikkeld omdat we hebben gemerkt dat er behoefte is om nog even stil te staan bij je eigen ervaring. Na elke voorstelling is er daarom een mogelijkheid voor een nagesprek, direct aansluitend aan de voorstelling. Duur: 30 minuten

Totaalpakket bestaande uit de theatrale inleiding, voorstellingsbezoek & Hartenluchter
€ 14 per leerling

Aanmelden of vragen? Stuur een mail naar: ERIN STEL erin@jongeharten.nl.

Festival in één dag

De nieuwe generatie binnen korte tijd in contact brengen met verschillende perspectieven is wat we belangrijk vinden en waar we goed in zijn. Deze editie introduceert Jonge Harten daarom als pilot een nieuwe manier van programmeren voor het 12+ publiek. Op twee scholen creëert Jonge Harten een mini-versie van het festival die de jongeren zowel op school als in het theater verschillende producties laat ervaren. Twee à drie korte werken worden op verschillende plekken (binnen de school) gepresenteerd, waarvan de jongeren er zelf één kunnen kiezen. Er is altijd een voorbereiding, een gedeelte waarin de scholieren zelf kunnen maken en een nagesprek. Uiteindelijk komen alle jongeren samen bij een voorstelling (in een theater). Zo ziet elke jongere minstens twee voorstellingen. Op deze manier willen we hun festivalbeleving versterken. Deze werkvorm is niet alleen aantrekkelijker, maar bereidt de leerling ook beter voor op individueel theater- en festivalbezoek in de toekomst.

Geïnteresseerd voor jouw school? Neem contact op met: ERIN STEL > erin@jongeharten.nl

Festivaltickets!!

Word jij onze theateraddict en koop je een Festivalticket bij ons? Hierbij heb je meerdere voorstellingen voor een heel lekker prijsje!

Word diehard theaterfan, koop een Festivalticket!