De Nederlandse bloggers stellen zichzelf voor! - Jonge Harten

De Nederlandse bloggers stellen zichzelf voor!

Door: Jonge Harten

Ze duiken voor je achter de schermen, zitten gewapend met een pen voor in de zaal, en gaan na afloop misschien zelfs met jou in gesprek. Zeven Nederlandse en vier internationale bloggers doen verslag van alle facetten van Jonge Harten. Wie zijn de Nederlandse bloggers en wat kun jij van ze verwachten? 

Alma

Tijdens mijn studie heb ik ontzettend veel geleerd over hoe je het beste kan schrijven. Welk woordgebruik mooi is en welk niet. Wat ik nooit geleerd heb is hoe IK moet schrijven. Want een eigen schrijfstijl leren ze je niet, die moet je helemaal in je eentje zien uit te vogelen. En dat is dus wat je van mij kunt verwachten: Een beginnende blogger die haar innerlijke schrijver aan het vinden is. Heerlijk poëtisch.

Het festival wordt voor mij, net als voor jou, een grote verrassing. Want net als de onervarenheid met bloggen, heb ik ook maar weinig verstand van theater. Lekker ongemakkelijk dus. Maar ja, als stagiaire bij Jonge Harten weet ik dat dat juist is waar het festival om draait.

Mijn naam is Alma en ik ga jullie meenemen in de wereld van de theaterleek. En ondanks dat ik dit MEGA spannend vind, ben ik ook erg benieuwd naar hoe deze reis eruit gaat zien. Durf je het aan om mij te vergezellen?

Maartje

Liever zout dan zoet. Met een goedbedoelde dosis deconstructie zoek ik naar de elementen die een voorstelling doen kraken en smaken. Naar het moment waarop ze breekt met het bekende.

Met een voorliefde voor frictie probeer ik je te enthousiasmeren voor een kritische benadering van, in en door het theater. Hierdoor laat ik zien dat een voorstelling je niet zomaar aanspreekt, maar dat je actief deel uitmaakt van de ervaring. Juist: mijn ervaring…  Een kritische blog typen zorgt niet vanzelf voor frictie. Spreek jij mij aan op Jonge Harten?

Willem

Hallo, ik ben Willem, een 23-jarige student KCM die zijn hele leven in Groningen heeft gewoond. Verder zegt het waarschijnlijk wel genoeg over me dat ik dit stukje een dag te laat, en moeilijk brak schrijf…

Tussen het studeren, vakkenvullen, bijkomen van stage, afspreken met vrienden, en voortdurende pogingen eindelijk een filmscript af te schrijven in, heb ik me ook nog eens aangemeld voor de Jonge Harten blog dit jaar. Een sollicitatie voor een burn-out? Integendeel. Ik hoop juist even uit te stappen, en me onder te dompelen in de wonderbaarlijke wereld van theater. Mezelf helemaal verliezen in fascinerende voorstellingen, en daarna in het schrijfproces. Dit alles met de hoop dat wie mijn blog leest zich er juist in kan vinden.


Esmée

Wat zie je? Wat hoor je? Wat voel je?

Theater heeft iets magisch, een wereld vol wonderen. Soms moeilijk te beschrijven. En ik, Esmée, heb de nobele, rebelse taak gekregen om dit wel te doen. Want als jij er fysiek niet bij kunt zijn, zal ik met pen en papier voor je klaarstaan.

Ik ben 23 jaar, student aan de Academie voor Popcultuur en vastberaden om jou van alle ins en outs, dat ene gevoel of dat magische moment te voorzien. Maar stiekem hoop ik je op Jonge Harten te ontmoeten. En zo niet? Dan zal ik mijn zintuigen volop gebruiken om met liefde een stukje voor je te schrijven.

Floortje

Is theater kunst? Wat is de definitie van kunst eigenlijk? Vroeger dacht ik dat kunst alleen in een museum aan de muur hing, maar niets is minder waar. Kunst moet iets bij mensen los maken. Of je er nu naar kijkt, er in participeert of het zelf maakt, kunst laat emoties vloeien. Is het kippenvel, een lach, een traan of juist ongemak?

Mijn naam is Floortje. Ik studeer kunstgeschiedenis en journalistiek en ben altijd, maar dan ook altijd nieuwsgierig. Verwacht in mijn blogs dan ook vooral deze nieuwsgierigheid. Ik wil er tijdens het Jonge Harten festival achter komen wat een theaterstuk tot kunst maakt. Waarom raakt het je op een bepaalde manier en hoe komt dat? Ben jij ook benieuwd? Dan zit je hier goed, maar kom vooral naar het festival en ervaar het ook zelf!

Louise

Mijn naam is Louise en ik denk dat je mij in het kort kan omschrijven als een toneelspelende barista met ontzettend uiteenlopende interesses. Ik ben namelijk gek op o.a. hiken, podcasts luisteren, mijn kat, Dnd, schrijven, theater, Formule 1, chips, talen en zwemmen.

Mijn blik op de wereld om me heen is al net zo chaotisch als dat mijn interesses uiteenlopend zijn. Verwacht van mij dus blogs over allerlei aspecten van Jonge Harten; de acteurs, het publiek, de sfeer, het weer, het zitcomfort van de stoelen, outfits, de vorm van het plafond, mijn kat, chips… grapje! Of toch niet? Lees mijn blogs en je komt het te weten!

Ilse

Wat is het verhaal achter het spel? Hoe hebben de spelers zich voorbereid? Wat wil de maker bereiken?

Dat is wat ik altijd wil weten als ik naar een theatervoorstelling geweest ben. Daarom zal ik zoveel mogelijk interessante verhalen opschrijven en deze met jullie delen.

Mijn naam is Ilse Betten, ik ben 21 jaar oud en studeer Communicatie. Vorig jaar heb ik voor het eerst een voorstelling van Jonge Harten bijgewoond. Dat vond ik superleuk! Dus dit jaar mag ik mezelf met trots lid noemen van het Jonge Harten Blogteam.

 

Jonge Harten

Choose your battles

Choose your battles