Deze drie mensen heb je tijdens het festival zeker achter de balie zien zitten! - Jonge Harten

Deze drie mensen heb je tijdens het festival zeker achter de balie zien zitten!

Door: Alma Wiersma

Als je deze festivaleditie een keer een drankje hebt gedaan in ons Festivalhart dan heb je ze vast en zeker zien zitten achter de balie. Onze helden die dag en nacht klaarstaan om zowel bezoekers als onze crew op te vangen. Ilse – De Rust Zelve – Bekkema is onze Ticketing heldin. Vera – De Planner – Woldhek en Ziëd – De Entertainer – Fargi stuurden dit festival elke dag alle zeventig crewleden aan. Lange dagen, veel geregel en dus verdienen ze nu zeker een plekje in de spotlights.

Ilse is hoofd kaartverkoop. “Ik doe eigenlijk alles wat met tickets te maken heeft. Van alles in het ticketingsysteem zetten tot aan het bedienen van de kassa in het festivalhart.” Gelukkig heeft ze wel wat hulp achter de hand. De kassa’s op overige locaties worden namelijk bediend door zeven anderen. En dat is maar goed ook, want wanneer het Festivalhart open is moet er altijd iemand bij de balie zitten. We moeten jou natuurlijk wel kunnen opvangen!

“Ik krijg altijd heel erg ongemakkelijk dromen als ik te druk ben in mijn hoofd.” – Ilse Bekkema

 

Nee hè, alweer die printer…

Helaas is Ilse geen magiër en kan ze niet op meerdere plekken tegelijk zijn. Toch werkte ze dit festival keihard om alle vragen en belletjes van bezoekers te beantwoorden. Ondanks de stress die dit soms oplevert blijft Ilse altijd heel kalm. “Ik ben van mezelf heel rustig en geconcentreerd. Als ik maar lijstjes kan afvinken, dan is het goed!” De enige keer dat ik Ilse gefrustreerd heb gezien, was om een niet werkende printer op de eerste dag van het festival (jááá die kunnen echt het bloed onder je nagels vandaan halen). We weten nu in ieder geval dat we Ilse niet moeten roepen als de printer op kantoor het begeeft, als we niet willen dat ze gillend wegrent (en geloof me, we hebben deze editie ERG veel problemen met printers gehad).

“Ik houd van stiltes. Ik vermaak me prima in mijn eigen hoofd.” – Vera Woldhek

 

Onze multitaskheld

Niet alleen Ilse heeft het druk gehad dit festival. Vera –ook altijd aanwezig bij de balie in het Festivalhart – heeft minstens net zoveel werk in handen gehad. Ik heb dit Festival een keer samen met haar in het rokershok gezeten terwijl ze – met twee telefoons in haar hand – alle crewleden aanstuurde. En dat zijn er nogal wat. Zeventig in totaal: Nederlanders en internationals. De week voor het festival begon was Vera nog druk bezig met het maken van alle roosters (tweehonderd shifts in negen dagen). “Daar ben ik twee volle dagen mee bezig geweest…” vertelt Vera mij. “Ik weet ook altijd al dat ik tijdens het festival weer een aanpassingen moeten maken. Soms dan verslapen mensen zich of vergeten ze dat ze een shift moeten draaien.” Maar gelukkig vindt ze dat niet erg. In oplossingen denken is voor haar geen probleem. Gelukkig verliep alles op rolletjes tijdens deze festivaleditie Even afkloppen (op hout), voordat ik alles ellende nu voor volgend jaar op ons afroep…

“Jonge Harten betekent voor mij verbinding. Verbinding tussen jonge, oude en uiteenlopende mensen.” – Ziëd Fargi

 

 De bingoman

Ziëd is Vera’s tweede hand. Met zijn vlotte babbel en charmes zit hij zeker op zijn plek achter de infobalie. Voor Vera was dit een opluchting: “Er moet altijd iemand zijn. Als je alleen zit kan je niet eens naar de WC.” Gelukkig was daar Ziëd, die deze zorgen uit Vera’s handen en hoofd nam. Ondanks dat hij nog maar negentien jaren telt, is Ziëd al behoorlijk bekend in de kunst- en cultuurwereld. Zo heeft hij in de afgelopen maanden Willy (85) bezocht in verzorgingshuis Ebbingepoort in Groningen voor een reportage over eenzaamheid, heeft hij bingo gedaan met de oma’s en opa’s van Omapost en heeft hij daarna nóg een keer de bingo geleid tijdens de eerste crewbijeenkomst in ons festivalhart. Met andere woorden: Ziëd is een entertainer in hart en nieren. Én een goede aanwinst voor Jonge Harten natuurlijk.

Ticketing & Crewcoördinatie over Jonge Harten

Vera: “Theater is zoveel meer dan de vooroordelen die er nu over zijn. En Jonge Harten is een ideaal festival om theater voor de eerste keer te ervaren.”

Ilse: “Koop volgend jaar een Festivalticket. Kan je voordelig naar veel voorstellingen!”

Ziëd: “Jonge Harten betekent voor mij verbinding. Verbinding tussen jong, oud en uiteenlopende mensen, die vervolgens hun gedachtes leegmaken en zich laten overspoelen door de mooie theatervoorstellingen die zeker volgend jaar ook weer te zien zijn!”

 

 

 

Join the Jonge Harten Family

Word crew member bij Jonge Harten 2022

Choose your battles