Dit hart zo groot   - Jonge Harten

Dit hart zo groot  

Sjoerd Knol

Door: Nicky Palmans

Vier rode cijfers staren me aan.
15:02 Ik draai me om in mijn bed, de voorstellingen en gin-tonics dreunen nog na in mijn hoofd.

Wanneer je 10+ uur slaap nodig hebt om enigszins te revalideren weet je dat je een intense week achter de rug hebt. Een hele goede intense week.

Ik heb nog nooit zoveel voorstellingen in zo’n korte tijd gezien. Een aantal waar ik uit mezelf ook heen was geweest, maar een heleboel die ik anders nooit meegemaakt had. Wat ik er ook van vond, ze waren allemaal mooi, interessant of leerzaam; allemaal kijkjes in een andere gedachtewereld. En als ik één ding heb geleerd is het wel dat iets niet “jouw ding” hoeft te zijn om er iets uit te halen, of om er gewoonweg van te genieten.

“Excuses als ik sentimenteel word in deze brakke staat”

Het festivalhart is een fijne vertrouwde plek geworden waar we dagelijks samenkwamen. We bespraken wie wat zou schrijven die dag aan de tafel op de bovenste verdieping, uitten frustraties over dingen die we niet begrepen aan de bar en hadden goeie gesprekken over emotionele voorstellingen in de zitzakken. Er is heel veel gelachen, gedanst en gepraat. En excuses als ik sentimenteel word in deze brakke staat, maar ik heb een heleboel hele leuke mensen ontmoet met wie ik heel veel moois heb gedeeld.

Wat dat betreft doet Jonge Harten zeker zijn naam eer aan. Allemaal mensen van alle leeftijden in allerlei functies. Heel verschillend, maar allemaal enthousiast, levenslustig en met een liefde voor kunst.

“Waarom zijn we ooit gestopt met de stoelendans op feestjes?”

Liggend in mijn bed denk ik terug aan de poëzie, monologen, dans en sub-antarctische vulkanen. Aan dat theater niet alleen theater is wanneer je het meemaakt in een zaal met een podium en tribune, maar ook rondlopend in een gymzaal, liggend in een bed, zittend tussen de etende mensen in een café of rennend van locatie naar locatie.

En ik vraag me af waarom we ooit gestopt zijn met de stoelendans doen op feestjes.

In mijn introductie als blogger schreef ik dat ik theater vaak best eng vond, maar dat valt nu wel mee. Ik kijk uit naar de aftermovie en naar 15 november 2019.

Jonge Harten

Choose your battles

Choose your battles