Heel veel koffie en ellenlange lijstjes: hier is team Productie! - Jonge Harten

Heel veel koffie en ellenlange lijstjes: hier is team Productie!

Door: Alma Wiersma

Luuk –de kerstjukebox– Stelder en Jamie – een-dag-geen-koffie-gemorst-is-een-dag-niet-geleefd – Betz zetten elke dag een grote kan zwart goud die er die dag dan ook zeker doorheen gaat (en soms omver wordt gekegeld). Want als je al je lijstjes moet afwerken kan een sterk bakkie er altijd wel in. Samen vormen Luuk en Jamie ons enige echte team Productie.

Luuk Stelder (hoofd Productie) regelt dagelijks alle productionele zaken voor het festival. Denk hierbij aan het boeken van locaties, regelen van verblijfplaatsen voor de artiesten en het binnenhalen van vergunningen (zeker niet te vergeten!). Tijdens al dit bel- en regelwerk houdt Luuk zijn hoofd altijd koel. Naar eigen zeggen geniet hij er het meeste van om “Structuur te krijgen in alle losse dingen”. Ad-hoc regelen van onverwachte dingen, daar smult Luuk van. En als hij weer alles voor zichzelf op een rijtje heeft gezet is dat vaak te merken aan de, zeer willekeurige, (kerst)liedjes die hij neuriet. Maar ik moet toegeven, vaak neurie ik dan ook even mee.

“ABBA is goed voor elke gelegenheid”. – Luuk Stelder (misschien lid van een ABBA whatsappgroep)

No-nonsense

Andere collega’s omschrijven Luuk als een rustig en warm persoon. Ikzelf zou daar nog een no-nonsense mentaliteit aan toevoegen. Want realistisch, dat is Luuk bijna altijd. Voor mij -als overdenker- een hele gewaardeerde energie om in het team te hebben (altijd goed om te zien dat het ook anders kan). Ondanks dat het festival deels om ongemak draait, wordt Luuk alleen maar ongemakkelijk als hij: “Geconfronteerd wordt met zaken buiten mijn comfortzone. Maar die is gelukkig best wel groot.” We gaan zien of hij deze uitspraak tijdens het festival hoog weet te houden (wie durft er een weddenschap met mij aan te gaan?).

Het zonnestraaltje in huis

En dan nu degene waardoor ik niet meer ‘de nieuwste’ ben op kantoor: Jamie Betz. Net verhuisd vanuit Amsterdam naar Groningen en drie weken actief bij Jonge Harten. Wanneer Jamie het kantoor binnenloopt gaan alle TL-buizen spontaan schijnen. Ik heb haar nog geen dag zonder lach op haar gezicht gezien en dat is toch best wel een opgave zo zes weken voor de start van het festival (STRESS). Jamie is de stagiaire productie of met een mooier woord: de productieassistente. En daar is ze geknipt voor. Urenlang bellen, mailen of door alle airbnb’s in Groningen spitten, niets is te veel voor Jamie. Daarnaast is ze een echte ‘Lena-lijstje’. “Heerlijk, lijstjes maken.” Aldus Jamie. Een vrouw naar mijn hart.

“Ik heb echt een hele sterke neus. Ik ruik een verbrande tosti van meters afstand”. – Jamie Betz

Volgens Luuk is Jamie: “enthousiast, bevlogen en nieuwsgierig”. Dat laatste komt misschien door haar recente verhuizing naar Groningen. Zelf vindt ze het in ieder geval heel erg leuk om gelijk al aan het werk te zijn in het hoge Noorden. Een goede manier om de stad en de mensen te leren kennen. Welkom in Groningen, Jamie!

Festivaltip van het Productieteam

Luuk: “Theater kan echt heel leuk en ontroerend zijn. Eigenlijk is het voor iedereen gewoon een mooie ervaring.” Jamie: “Kom eens romantisch schommelen op het festival!” (Ja er komt een schommel!!)

Ook iets voor jou?

Blog / / door: Alma Wiersma

Het heet dus eigenlijk Marketing…

Meet Stèfanie en Femke (aka mijn stagebeleiders). Stèfanie – vogelview – Feijen weet (bijna) alles over Jonge Harten, maar pin me er niet op vast.…

Join the Jonge Harten Family

Word crew member bij Jonge Harten 2022

Choose your battles