Héhoi! De stagiaire hier... - Jonge Harten

Héhoi! De stagiaire hier…

Door: Alma Wiersma

Vrijwel iedereen die een nieuwe ruimte binnenloopt heeft in zekere zin verwachtingen. Ik had ze ook de eerste keer dat ik over de drempel van het Jonge Harten kantoor stapte. De hele treinreis vanuit Leeuwarden had ik last van zweethanden.  Een zin in het bijzonder bleef maar door mijn hoofd spoken: “Wat als ik dit helemaal niet kan?”

Die beruchte dag begon mijn stageperiode bij Jonge Harten. En ik kan je vertellen dat ik me (zoals altijd) zorgen maakte om niets. Ik werd door het team met open armen ontvangen en sindsdien heb ik me geen enkele keer onwelkom gevoeld.

Even voorstellen…

Hoihoi! De persoon achter dit verhaal ben ik. Alma. Een studente Communicatie uit Leeuwarden (ja helaas Groningers, ik ben er geboren en getogen) die haar vijfde week als stagiaire Marketing & Communicatie tegemoet gaat.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk nooit veel naar het theater ging. Misschien één of twee keer per jaar en vaak werd ik dan meegesleurd door mijn vader (een cultuurliefhebber in hart en nieren). Theater was voor mij altijd een vrij vaag concept. Mijn vrienden vonden het altijd maar oubollig. En ja, ik wilde er natuurlijk wel bij horen. Toch borrelde er altijd enthousiasme op als ik weer werd gechoqueerd door een schreeuwende en tierende acteur op de planken, in een voorstelling die mijn vader natuurlijk had uitgekozen. Ik vond theater stiekem gewoon supertof.

Werken bij een theaterfestival is voor mij nieuw, maar het is een zeer welkome uitdaging. De komende tijd ben ik van plan om zoveel mogelijk theater op te snuiven als maar kan, zodat ik tijdens het festival als een expert in de zaal kan zitten. Ten minste, als ik daar de tijd voor heb (een festival organiseren is DRUK DRUK DRUK).

Gezicht van Jonge Harten

Misschien heb je weleens opgemerkt dat er weinig tot geen beeld is van de mensen die Jonge Harten organiseren. Misschien heb je zelfs weleens bij het kopje ‘Over ons’ gekeken, maar werd je teleurgesteld omdat er in geen velden of wegen foto’s van ons team te bekennen waren. Daar ga ik de komende tijd verandering in brengen! Want, rapapaaa, ik ga bloggen over het Jonge Harten team!

Behind the scenes

Deze blog is dus het eerste exemplaar van de nieuwe blogreeks “Behind the scenes”. In deze blogs ga ik je vertellen over de teams binnen Jonge Harten. Eigenlijk ga ik je gewoon proberen het gevoel te geven zoals ik dat had toen ik de eerste dag binnenstapte: hoe warm en liefdevol het hier is. Oja, en natuurlijk waar iedereen hier nu precies mee bezig is. Want daar ben je waarschijnlijk wel nieuwsgierig naar!

Heb ik je interesse gewekt? De eerste blog zal binnenkort online komen! I will keep you posted.

 

 

Ook iets voor jou?

Jonge Harten

Choose your battles

Choose your battles