Jonge Harten 2021 - Jonge Harten

Jonge Harten 2021

Jesse Schaap

Door: Jonge Harten

Jonge Harten 2021

Na de editie van 2020 die helaas niet door kon gaan, kunnen we zeggen dat de editie van 2021 er zeker aan gaat komen! Volle gas vooruit. Want, the Future is Coming! En het wordt een bijzondere editie. Niet alleen omdat het een tijdje is geleden dat we onszelf hebben kunnen laten zien, maar ook omdat we veel bijzondere werken op de planken hebben staan! Welke dit allemaal zijn, kun je begin oktober op onze website zien. De kaartverkoop van deze editie start op 15 oktober, 20.00 uur.

Future is Coming
Ondertitel van deze editie is Future is Coming. Want hoe we het ook wenden of keren de toekomst die komt er wel. En hoe die eruit gaat zien, daar hebben we zelf invloed op. Wat hoop jij dat de toekomst jou gaat brengen? Wat draag jij er zelf aan bij? En hoe verhoud jij je tot de toekomst? Moeten we na een tijd van corona op dezelfde manier doorgaan of zullen we vanaf nu dingen radicaal anders doen?

Zie jij de toekomst als iets wat heel ver weg is, misschien wel 100 jaar? Of is de toekomst voor jou ook morgen? En welke emotie voel jij bij de toekomst, wat doet deze met je en wat heb jij nodig om de toekomst in de gaan? Deze vragen hebben wij onszelf natuurlijk ook allemaal gesteld. Ons antwoord? Verbeelding. Verbeelding zorgt dat we kunnen dromen, dingen in een ander perspectief kunnen zien en onszelf kunnen blijven bevragen. Verbeelding op het podium, zorgt voor verbeelding in ons hoofd.

Het moet nu!
En juist nu moet die verbeelding op het podium te zien zijn. Na een tijd van corona is het tijd om na te denken hoe we verder willen, waar we veranderingen willen maken en hoe we willen herstellen. Want hoe gaat het eigenlijk met ons? Hoe gaat het eigenlijk met jou? Wat willen we nu aan de wereld vertellen? En wat wil de wereld ons vertellen? Welke onderwerpen moeten er nu op de agenda komen te staan?

Alle stemmen gelden
Iedereen heeft een stem, een mening en een visie. Bij de een is deze vanaf dag 1 helder en bij de ander is deze nog in ontwikkeling. Er is moed voor nodig om je mening te geven, je stem te laten horen. Er is moed voor nodig om niet alleen de mening van een ander te horen, maar ook te ontvangen. Erover na te denken. Waardering hebben voor de poging om deze mening te vertellen. En onze stem te laten horen betekent niet dat we niet meer kwetsbaar of gevoelig mogen zijn, want juiste deze kwetsbaarheid maakt krachtig.

Je hoeft niet meteen te weten waar je heen wilt, maar laten we elkaar bevragen. Laten we vragen durven stellen. Laten we onderwerpen en andere meningen op tafel leggen en kijken wat dit inhoudt. Laten we maker van ons eigen leven worden. Want wat is jouw verhaal? En wat wil jij vertellen?

Rolmodellen
Voor wie ben jij een rolmodel? En op welke manier wil je dat uitdragen? Wie zijn jouw rolmodellen? En welke stemmen mogen er volgens jou meer gehoord worden? Laat onze (theater)makers jou gidsen om jouw stem te vinden en te laten horen. Laat hen tijdens ons festival een rolmodel voor je zijn en laat je inspireren.

Future is coming. Shape it, be it, own it.

Join the Jonge Harten Family

Word crew member bij Jonge Harten 2022

Choose your battles