Jonge Harten door de ogen van Afra Rijkhoff - Jonge Harten

Jonge Harten door de ogen van Afra Rijkhoff

Door: Anna Dijk

“Als bezoeker mag je meer doen dan alleen kijken, je voegt echt iets toe.“

Wat is jouw functie?
Redactie assistent voor de blog (de bitch van Lies)

Hoe ben je hier terecht gekomen?
Vorig jaar zat ik zelf in het blogteam, en toen dat was afgelopen vroeg Lies (docent blog) me of ik haar dit jaar wilde helpen.

Waarom werk je hier?
Ik vind Jonge Harten een goede zaak. Het festival biedt een podium aan jonge makers, en proberen een lage drempel voor het publiek te creëren, dat vind ik tof.

Wat is DE feestsnack?
Eigenlijk gewoon een döner kebab

Wat was het moment waarop je dacht ‘hier doe ik het voor‘?
Dat is als we met zijn allen aan het eten zijn. Dan kan je gewoon lekker luisteren en kletsen over wat je geschreven hebt of wat je allemaal nog gaat doen en ik heb ook met veel mensen buiten het blogteam gepraat. Bovendien was het eten heel lekker.

Wie is je geheime makers-crush?
Matthijs van de Sande Bakhuizen, wie anders?

Wat is je grootste Jonge Hartenblunder?
Oh, dat was vorig jaar. Toen zei ik dat ik wel iets wilde schrijven over het eindfeest, en toen zat ik daar op zondagochtend met mijn brakke kop achter de computer.

Als je het festival in één woord zou moeten beschrijven, wat zou dat dan zijn?
Flamboyant.

Waarom moeten mensen nu al uitkijken naar de volgende editie?
Jonge Harten is altijd opnieuw interessant omdat er veel jonge makers komen en je ook de kans krijgt om met hen te praten. En omdat ze nog jong zijn staan ze nog heel erg open voor feedback van het publiek. Ze willen echt graag horen wat het publiek ergens van vond, waardoor je als bezoeker veel meer doet dan alleen kijken.

Jonge Harten

Choose your battles

Choose your battles