Jonge Harten door de ogen van Anika Abbing - Jonge Harten

Jonge Harten door de ogen van Anika Abbing

Door: Jonge Harten

“Zelf ontdekte ik het festival tijdens mijn studie en dacht ik ‘hier gebeuren dingen die ik wil zien en meemaken’.”

Wat is jouw functie?
Hoofd Educatie en Jongerenprogammeur.

Hoe ben je hier terechtgekomen?
Een paar jaar was ik al gespreksleider bij de Notenkrakers. Dat vond ik heel leuk, omdat ik zo veel voorstellingen kon zien en makers kon ontmoeten! Ook ontwikkelde ik bij het NNT educatieprogramma’s bij voorstellingen die tijdens Jonge Harten in de Machinefabriek stonden. Dus Marga en ik kenden elkaar al en toen was er in september 2016 plots geen educatiemedewerker meer en werd ik op een zonnige middag in de Starbucks op het station gevraagd voor deze functie.

Waarom werk je hier?
Omdat ik geloof in de programmering van het festival! Ik vind dat wij mooie, geëngageerde en uitdagende voorstellingen programmeren. Zelf ontdekte ik het festival tijdens mij studie en dacht ik ‘hier gebeuren dingen die ik wil zien en meemaken’. Daarnaast werk ik graag met jongeren en krijg ik hier de kans om zowel met jongeren te werken als mooie voorstellingen te zien en programmeren.

Mooi, dat komt dan overeen. Even iets totaal anders, wat is je favo-feestsnack?
Een verjaardag snack of een nachtelijke snack? Ik love citroentaart (het liefst citroenmeringue) of is dit nu een heel tuttig antwoordt? ’s Nachts snacken René de Haan en ik vaak in het snackiebarretje, dan patat met satesaus!

Wat was het moment dat je dacht “Hiervoor doe ik het allemaal?”
Dat waren meerdere momenten! Als er een school in de zaal zit vind ik dat spannend en leuk. Zodra het juiste publiek bij de juiste voorstelling zit, is dat een feestje! Dit jaar was dit bij meerdere voorstellingen het geval. Bij Skûmbek reageerden 2e & 3e klassen heel goed op de voorstelling en bij Revolution Starts Now waren de scholieren uit Assen zeer scherp publiek. Het schuimfeestje op de Vismarkt was ook een hoogtepuntje!

Wie is je ‘secret makerscrush’?
Eline Arbo! Ik vind haar werk fantastisch en haar daarom ook, ook al ken ik haar nog niet.                      

Wat is jouw grootste Jonge Harten blunder?
Ik had beloofd de choreografie All the Single Ladies van Queen Bey te dansen op het eindfeest, ik heb gefaald. Ik kende alleen het begin.

Wie moet er volgens jou in het zonnetje gezet worden en waarom?
Erin Stel, omdat zij zich dit jaar enorm heeft ontwikkeld en zowel overdag als ’s avonds (& ’s nachts ;)) op het festival te vinden was. En natuurlijk Marga, omdat het haar laatste festival was en met een zeer feestelijke editie afscheid nam.

Deze editie in één woord?
AAH!? 

Waarom moeten mensen nu al uitkijken naar de volgende editie?
Omdat er weer mooie en nieuwe plannen op het programma staan, en succesfactoren verder worden ontwikkeld. En ook omdat we een mooi contextprogramma gaan opzetten met het Alfa College!

Jonge Harten

Choose your battles

Choose your battles