Jonge Harten door de ogen van Femke de Graaf - Jonge Harten

Jonge Harten door de ogen van Femke de Graaf

De Laatste Generatie

Door: Anna Dijk

“Als je in een volle zaal zit en daarna aan het publiek merkt dat de voorstelling gedaan heeft wat het moest doen.”

Wat is jouw functie?
Office manager.

Hoe ben je hier terecht gekomen?
Op de middelbareschool raakte ik voor het eerst in aanraking met Jonge Harten. Vervolgens ben ik op mijn 17e één festivaleditie promoteamlid geweest en daarna ben ik elk jaar terug blijven komen. Tijdens het laatste jaar van mijn studie Leisure Management liep ik stage bij theatergezelschap Het Houten Huis. Zij zitten naast het kantoor van Jonge Harten, hierdoor kende ik veel van de medewerkers al. Toen er een vacature vrij kwam heb ik erop gesolliciteerd, best een heftige sollicitatieprocedure maar ik ben het wel geworden. Dit is mijn tweede jaar bij Jonge Harten.

Waarom werk je hier?
Ten eerste omdat Luuk Stelder hier ook werkt (zit op dat moment naast ons). Haha nee, toen ik mijn studie begon wist ik wel dat ik de culturele sector in wilde maar nog niet dat ik het zo leuk zou vinden om in de theaterwereld te werken. Tijdens het tweede jaar van mijn studie heb ik een project gedaan bij Tryater in Leeuwarden en toen kwam ik daar min of meer achter. Na mijn stage bij Het Houten Huis was Jonge Harten een hele logische keuze en gelukkig wilden ze me erbij hebben. Ik vind zowel marketing- als productioneel werk, erg leuk en boeiend. Als office manager bij Jonge Harten kan ik een beetje van beide doen, een manusje van alles. Ik werk het hele jaar door voor het festival en krijg dus ook alles mee, dat is fantastisch.

Wat is je favoriete feest snack?
Bitterbal, een klassieker.

Wat is het moment waarop jij denkt, “Kijk, hiervoor doe ik het allemaal”?
Als je in een volle zaal zit en daarna aan het publiek merkt dat de voorstelling gedaan heeft wat het moest doen; ontroeren, verbijsteren, laten lachen et cetera. Daarnaast zijn de feestjes elke avond in het Festivalhart te gek; als iedereen de hele dag keihard heeft gewerkt en daarna weer samenkomt, heerlijk die ontlading.

Wie is jouw secret makers crush?
Mogen het er ook twee zijn? Dan Koen en Hidde.

Wie moet er nog even in het zonnetje worden gezet?
Lisanne en Bas. Dat zijn de stagiaires van dit jaar en man wat hebben die keihard gewerkt en zichzelf ontwikkeld tot volwaardig teamlid.

Als je deze editie in één woord zou moeten omschrijven, wat zou dat zijn?
Het was gewoon een groot feest, dus: feest!

Waarom moeten mensen uitkijken naar de volgende editie?
Volgend jaar is er een nieuwe directeur, die wil natuurlijk zijn eigen stempel op de volgende editie zetten. Dus dat kan maar één ding betekenen: nog meer feest!

Wat is je grootste Jonge Harten blunder?
Tijdens de openingsavond kon je een tijdelijke ‘flashtattoo’ laten zetten. Dit had ik natuurlijk ook gedaan. De volgende ochtend, na een korte nacht, zat de tijdelijke tattoo niet meer op de plek waar ‘ie hoorde te zitten, maar over mijn hele lichaam.  Vervolgens ging ik diezelfde dag naar de voorstelling Raphaël. Ik kwam naast een vrouw te zitten waarvan ik dacht dat zij de tattoo had gezet. Dus ik stroop meteen mijn mouw op en laat haar zien dat mijn tattoo er na één nacht al niet meer op zit. Zij kijkt me ongemakkelijk aan en zegt niets. Op dat moment realiseerde ik me dat dit een totaal andere vrouw was en heb ik de rest van de voorstelling zwijgend naast haar gezeten. Lekker ongemakkelijk!

Join the Jonge Harten Family

Word crew member bij Jonge Harten 2022

Choose your battles