Jonge Harten door de ogen van Lies Mensink

Irina Opariuc

Door: Anna Dijk

Wat is jouw Functie?
Blogdocent

Hoe ben je bij Jonge Harten terecht gekomen?
Ik ben er langzaam ingerold. Ik ben begonnen als blogger, toen heb ik een jaar het promoteam begeleid, maar mijn hart lag toch bij schrijven dus toen de toenmalige blogjuf zwanger werd heb ik mijn kans gegrepen.

Waarom werk je hier?
Ik sta achter het idee van Jonge Harten. Ze nodigt jonge makers uit die vernieuwende dingen laten zien die normaal niet zo snel in Groningen zouden komen. Bovendien probeert Jonge Harten ook mensen te bereiken die normaal gesproken niet zo snel naar het theater gaan. Op die manier is het zowel voor de makers als voor het publiek vaak een nieuwe ervaring. Dat vind ik heel goed.

Wat is DE feestsnack?
Een eierbal met samuraisaus.

Wat was het moment waarop je dacht ‘hier doe ik het voor’?
Dat was de allereerste blogles, toen iedereen iets schreef en dat met elkaar moest delen. Iedereen was zenuwachtig, maar je zag ook meteen al de groei.

Wie is je geheime makers-crush?
Dat is Floor van Severen van Don Juan, geen twijfel over mogelijk.

Wat is je grootste Jonge Hartenblunder?
Uhm… ik zeg elke avond dat ik op tijd naar bed ga, maar dan wordt ik uiteindelijk toch weer als één van de laatsten de tent uitgeveegd.

Als je het festival in één woord zou moeten beschrijven, wat zou dat dan zijn?
Intens.

Waarom moeten mensen nu al uitkijken naar de volgende editie?
Dit jaar was het zo episch dat je je niet kan voorstellen dat we het nog gaan overtreffen, maar dat gaan we natuurlijk wel doen, en daarom moet je volgend jaar weer komen om te zien wat we ervan gemaakt hebben.

Ook iets voor jou?

Blog / / door: Wouter Hoving

Jonge Harten door de ogen van Suzanne Verhagen

“Ik kan best een lampje ophangen, maar daar houdt het ook mee op.” Wat is jouw functie? Locatiemanager. Dat betekent dat Suzanne het contact met…

Jonge Harten Goes Intimate

Een intiemere editie dan je van Jonge Harten gewend bent. Vanaf nu hebben we samen nog meer oog voor details, reflectie en voor verbinding. Nog meer oog voor iedereen in het bijzonder. Nog meer oog voor intimiteit op afstand.

Intiem? wat is dat?!