Jonge Harten door de ogen van Suzanne Verhagen - Jonge Harten

Jonge Harten door de ogen van Suzanne Verhagen

Door: Wouter Hoving

“Ik kan best een lampje ophangen, maar daar houdt het ook mee op.”

Wat is jouw functie?
Locatiemanager. Dat betekent dat Suzanne het contact met de Drie Gezusters onderhoudt, bandjes opvangt en fietsenrekken regelt, om maar wat te noemen. “Alles zodat ze hier een goed, fijn festivalhart hebben, waar jullie lekker kunnen werken en waar we ook een mooi feestje kunnen bouwen!” Gelukkig doet ze het managen van de locatie samen met technisch producent Jurre van der Horst: “Ik kan best een lampje ophangen, maar daar houdt het ook mee op.”

Hoe ben je hier terechtgekomen?
In 2014 was Suzanne tussenpersoon tussen Jonge Harten en het Minerva. Sinds dit jaar is ze locatiemanager en dat vindt ze erg leuk.

Waarom werk je hier?
“Mijn doel is dat iedereen gewoon lekker z’n gang kan gaan hier, en zich thuis voelt, vooral van ons team, maar ook alle artiesten en alle mensen die random binnen komen lopen. Dat zij gewoon hun dingen kunnen doen: ofwel prettig kunnen werken ofwel kunnen feesten en eten. Dat is ook mijn functie, maar ook mijn doel!”

Mooi, dat komt dat overeen. Even iets totaal anders, wat is je favo-feestsnack?
“Normaal zou ik altijd nacho’s zeggen, maar die mini-eierballen die ze hier hadden, met die kwarteleitjes waren echt té top hoor, die waren echt de beste! Ik vind die grote eierballen helemaal niks, maar die kleintjes waren gewoon heerlijk!”

Wat was het moment dat je dacht “Hiervoor doe ik het allemaal?”
“Dat was toch wel echt op het moment dat de dj hier ging draaien op het openingsfeestje, dus dat alle voorstellingen die dag waren geweest. Iedereen kwam terug en ik zag gewoon aan iedereen dat ze zo blij waren dat alles goed was gegaan en dat iedereen fijn los kon gaan. Dat vond ik echt geweldig om te zien. En de volgende dag lekker brak terugkomen, haha!”

Wie is je ‘secret makerscrush’?
De enige voorstelling die Suzanne heeft gezien is TAKE CARE. Daar was ze toch een groot fan van Andy Smart. Dat is niet echt een crush van haar, maar de volgende keer dat hij zal optreden is zij er vast en zeker weer bij!

Wat is jouw grootste Jonge Harten blunder?
“Nou, ik denk toch wel – en dat hebben de bloggers vast en zeker gemerkt – ongeveer 30 keer vergeten koffie te zetten, haha. Dus alsnog sorry daarvoor.” Ik wend mijn ‘allerbooste’ blik op Suzanne, waarop zij verontschuldigend toevoegt: “Ik drink zelf geen koffie, dus…” Ik neem dan het excuses maar aan, namens het hele blogteam, waarop Suzanne ook nog even een schouderklopje wil ontvangen: “Máár ik heb dan wel weer het hittekanon geregeld.” Dat schouderklopje krijgt ze dan ook. De koffie is vergeten en vergeven.

Wie moet er volgens jou in het zonnetje gezet worden en waarom?
Dat is toch echt wel Jurre, vindt ze, omdat hij zoveel gedaan heeft. Alles wat niet lampjes indraaien betreft, moest hij natuurlijk ook doen.

Deze editie in één woord?
“Gin-tonic. Elke avond is gin-tonic superpopulair geweest. Het was het drankje van deze editie.”

Waarom moeten mensen nu al uitkijken naar de volgende editie?
Omdat er goede makers komen met nieuwe dingen die anders zijn dan wat je normaal in de Stadsschouwburg ziet. Jonge Harten is een springplank voor nieuwe makers maar ook een springplank voor mensen zoals Suzanne, “en dat vind ik echt te gek, dat daar zo’n heel festival voor is.”

 

Join the Jonge Harten Family

Word crew member bij Jonge Harten 2022

Choose your battles