Rolmodel Esmee Rudolf - Jonge Harten

Rolmodel Esmee Rudolf

Esmee Rudolf

Door: Giulia Fabrizi

ROLMODELLEN. Voor wie ben jij een rolmodel? En op welke manier wil je dat uitdragen? Wie zijn jouw rolmodellen? En welke stemmen mogen er volgens jou meer gehoord worden? Het thema rolmodellen zie je deze editie in meerdere voorstellingen terug. Ook hebben we deze vragen gesteld aan verschillende rolmodellen die je vooral online tegenkomt.

“Je mag echt de tijd nemen om jezelf opnieuw te ontdekken”

 

Jarenlang was modefotografie Esmee Rudolfs grote liefde. Tot ze bijna een jaar geleden beviel van haar eerste kindje. Nu deelt ze op haar Instagram @luxblog.nl meer dan alleen mooie outfits: ze wil graag laten zien dat het ok is als je het als ambitieuze moeder lastig hebt. En dat je na zo’n grote verandering als moeder worden, echt de tijd mag nemen om jezelf opnieuw te ontdekken.

‘Ik heb altijd grote doelen gehad’, zegt Esmee. ‘Al sinds ik een jaar of 14 was, wist ik goed wat ik wilde. Mijn rijbewijs halen, een auto kopen, welke studie ik wilde doen en hoe mijn bedrijf eruit zou zien.’ Esmee is een vrouw die doelen stelt en ze haalt. Een vrouw die bovendien precies voor ogen heeft hoe ze die doelen wil halen. ‘Maar met het moederschap is het anders dan dat ik van tevoren had gedacht’, zegt ze.

Voor ze beviel werkte ze aan haar Instagram, fotografeerde ze campagnes van verschillende organisaties en begon ze ‘Lucky Shots’, het bedrijf waar ze kinderen, pasgeborenen en families fotografeert. ‘Ik dacht eigenlijk dat ik zou bevallen en daarna gewoon door zou gaan zoals ik eerder ook deed. Maar het eerste jaar heb ik echt geworsteld’, zegt Esmee. ‘De combinatie van je eigen bedrijf hebben, moeder zijn, partner zijn en dan nog jezelf zijn, die kan best lastig zijn.’

Hoe combineer je alles en houd je alle ballen in de lucht? Dat is een vraag die Esmee veel bezighield. ‘En daar werd ik best onzeker van’, zegt ze. ‘Want je wilt alles goed doen en je had een plan, maar nu word je geconfronteerd met het feit dat dit nieuwe leven anders gaat dan gedacht. Misschien heb ik dat nu, een jaar later, nog steeds niet helemaal geaccepteerd.’ Wel heeft ze ondertussen beter leren schakelen tussen haar verschillende rollen. ‘En als ik eerlijk ben, doe ik nog steeds alles dat ik hiervoor ook deed, maar in minder tijd.’

Wat Esmee hielp om door haar veranderproces te navigeren, waren boeken van andere moeders zoals Florine Duif en Nina Pierson. ‘Zij hebben mij vooral laten inzien dat het ok is om jezelf opnieuw uit te vinden. Dat het een zoektocht is, en dat je niet meteen alle antwoorden hoeft te hebben. En naast wat ze in hun boeken schrijven, vind ik het ook tof dat ze naast moeder zijn ook een business runnen.’

“Het is ook ok om er onzeker over te zijn”

 

De boodschap dat je als kersverse moeder mag leren om zowel moeder, als entrepreneur, als jezelf te zijn, zou Esmee graag doorgeven. ‘Aan moeders die daar ook mee worstelen en aan vrouwen met een kinderwens die nog niet weten hoe het allemaal zal lopen. Neem de tijd om jezelf opnieuw te vinden. Het is ok om niet direct te weten wat je wilt. Als je in het proces van verandering zit, dan is het prima om niet alle ballen tegelijk in de lucht te houden. En het is ook ok om er onzeker over te zijn.’

Ook iets voor jou?

Blog / / door: Giulia Fabrizi

Rolmodel Florentine Nettl

ROLMODELLEN. Voor wie ben jij een rolmodel? En op welke manier wil je dat uitdragen? Wie zijn jouw rolmodellen? En welke stemmen mogen er volgens…

Blog / / door: Giulia Fabrizi

Rolmodel Yasmin Karssing

ROLMODELLEN. Voor wie ben jij een rolmodel? En op welke manier wil je dat uitdragen? Wie zijn jouw rolmodellen? En welke stemmen mogen er volgens…

Jonge Harten

Choose your battles

Choose your battles