Wie zijn de bloggers van 2018? - Jonge Harten

Wie zijn de bloggers van 2018?

Door: Jonge Harten

De 21editie van Jonge Harten is een spannende: een nieuwe directeur, een nieuw programma en uiteraard een nieuwe bloggroep. De bloggers van 2018 gidsen je langs het onbekende: ze delen hun ervaringen bij voorstellingen en tonen wat er aan de achterkant van het festival gebeurt. Maar wie zijn die nieuwe bloggers eigenlijk?

Florine Jonker

Mijn naam is Florine en ik neem jou in november graag mee op avontuur. Het theater kan je namelijk toegang geven tot allerlei magische werelden. Werelden waar het normaal is om spontaan in zang uit te barsten en waar dames en heren zwierig vanuit het plafond naar beneden afdalen, of werelden die juist verfrissend ‘echt’ zijn, en je een nieuwe kijk op je leven geven. Ik zal verslag doen vanuit de zaal als jij er zelf niet bij kunt zijn en ik zal je van achtergronden en verdieping voorzien als je bij thuiskomst nog steeds niet genoeg hebt van die magische road-trip die Jonge Harten heet.

Nicky Palmans

Ik ben Nicky, ik ben 22, en ik vind theater altijd een beetje eng. In mijn studie Kunsten, Cultuur en Media heb ik mij voornamelijk gefocust op film. Wanneer je een film kijkt, staat er een scherm tussen jou en de actie. Bij theater niet. Theater is echt en recht voor je neus. Dat maakt het vaak ook extra leuk, die spanning.

Ik zal gaan schrijven over de impact die theater maakt, over de verschillende onderwerpen in het programma dit jaar en over de rol van deze onderwerpen in het leven van de jonge mens, inclusief dat van mijzelf. Al schrijvend en kijkend hoop ik zo een innige band met theater op te bouwen.

Jona Thuijls

  • Jona, 18 jaar
  • Een gretige groene in het schrijvers vak.
  • Met een kloppend theaterhart.
  • Een kijker en denker.

Ik kan geen genoeg krijgen van gewoon kijken, observeren en dan proberen te begrijpen en beschrijven wat ik zie. Bij theater raak ik geboeid door het gevoel, en kan zo helemaal opgaan in een stuk. Ik heb oog voor de bijzondere, opvallende en mooie details in de karakters, vormgeving, en de tekst, om zo mijn ervaringen bij Jonge Harten in verhalen te vatten.

Suzanne Atema

Als het rumoer stopt, de lichten dimmen en het doek opengaat weet je dat de voorstelling gaat beginnen. Heel erg klassiek, iets wat het Jonge Harten Festival niet is.

Mijn liefde voor theater is mij met de paplepel ingegoten. Als kind heb ik vele voorstellingen bezocht. Wat was het leuk om ’s avonds in de schouwburg te zitten en mij te laten meeslepen in een mooi, ontroerend of gewoon leuk verhaal.

Wie ik ben? Suzanne, 32 jaar, Groningen, theatergek, freelance schrijver.

Tijdens het festival wil ik ook de andere kant van het theater bekijken. Ik wil erachter komen wat de theatermakers beweegt om een voorstelling te maken.

Lisanne Wieringa

Ik ben Lisanne Wieringa. Freelance journaliste, dagdromer en gulzige festivalveelvraat.

Het eerste theaterstuk dat ik zag was een kindvriendelijke versie van de loodzware Russische opera Boris Godoenov. De zetels van de schouwburgen, theaterzalen en circustenten bleven sindsdien lonken. Ik verrijk de Jonge Harten blog met mijn scherpe oog voor detail: een stiksel in een kostuum, een trekje in de mimiek, een dubbele betekenis in de tekst.

Tijdens het festival hoop ik spannend, mooi, troostrijk, confronterend en doordacht theater te zien dat zowel de tekortkomingen als de krachten van de mens laat zien.

Blogger B.  

Blogger B. wil dat de aandacht naar zijn teksten gaat en niet naar de persoon die de teksten schrijft. Daarom stellen we B. niet voor aan de hand van wie hij is, maar aan de hand van zijn schrijfstijl die hij zelf omschrijft als:

  • energiek
  • herkenbaar
  • poëtisch
  • onderzoekend
  • vernieuwend
  • oprecht

Vera Woldhek

Mijn naam is Vera Woldhek, 26 jaar, half Fins, half Nederlands, en anderhalf jaar geleden afgestudeerd als creatief schrijver aan de Academie voor Popcultuur.

Ik kom uit een multi-talige kunstenaars familie, dus heb altijd al interesse gehad in verschillende talen, culturen en kunstvormen. Mijn werk is daardoor vaak multidisciplinair, maar het draait wel altijd om het verhaal. Observeren, onderzoeken en graven in herinneringen, is wat ik het allerliefste doe.

Naast mijn bestaan als “struggling artist”, werk ik ook als hoofd vrijwilligerscoördinator bij Jonge Harten. Je kunt me elke dag vinden bij het infopunt in het festivalhart, dus kom vooral een praatje maken!

Anne Weges

Jonge Harten

Choose your battles

Choose your battles