Een alternatieve start

Het festival kan niet doorgaan en toch is alle energie die we er de afgelopen maanden in gestoken hebben niet voor niets. De komende week willen we toch graag nog een aantal dingen met jullie delen. We zijn er niet en toch ook weer wel!

Zo is dit het resultaat van wat de opening van het festival had moéten zijn. Jonge mensen die van zich laten horen. Want wat zijn we trots op ze en wat vinden wij het belangrijk om hen een stem te geven in deze snel veranderende wereld. Jonge Harten vroeg drie jongeren uit de stad en provincie Groningen om ieder hun eigen perspectief te delen op hun eigen manier. Karlijn Benthem van Gebied B stond hen hierin bij. Vandaag zouden zij Jonge Harten aftrappen door hun verhaal live met jullie te delen. Nu nemen ze je online mee in wat hen nauw aan het hart ligt, wat zij belangrijk vinden. Geen gemits, geen gemaar, open je oren en luister.

Naam: Alex
Leeftijd:
18
Woonplaats:
Groningen
School:
MBO accountmanager

(Nederlands gesproken)
Een hartstochtelijk pleidooi over het zoeken naar wie je bent. Want als je jezelf niet bent, wie ben je dan wel?

Naam: Barbara
Leeftijd:
15
Woonplaats:
Groningen
School: 
Internationale Schakelklas

(Engels gesproken)
Barbara wil graag racisme de wereld uit helpen. Ze gelooft in God en liefde en ze vindt dat het vanzelfsprekend moet zijn dat mannen en vrouwen gelijk worden behandeld. Ze verheugt zich op haar twintiger jaren omdat mensen dat vaak ‘de tijd van hun leven’ noemen, daar is ze wel benieuwd naar.

(Werkt het niet in Safari? Luister het dan in Chrome of Firefox)

Naam: Jesse
Leeftijd
17
Woonplaats:
Musselkanaal
School:
VWO 6

(Nederlands gesproken)
Een hartenkreet uit Noordoost-Groningen. Over faalangst en een onzeker toekomstperspectief. Omdat je niet zeker weet of je goed kunt wonen waar je graag zou willen blijven.