Geef het hele jaar een Toegift

Bij Jonge Harten dromen we van een toekomst waarin we een welkome plek zijn voor alle mensen tussen 12-29 jaar. Ook voor hen die niet direct in contact komen met theater. Daarom is het vanaf nu mogelijk om gedurende het hele jaar – dus niet alleen tijdens het festival – een kaartje te kopen voor een ander via Geef een Toegift.

Geef een Toegift
Jonge Harten is een van de veertig landelijke festivals die in samenwerking met de Verenigde Podiumkunstenfestivals, dit jaar is gestart met het project ‘Geef een Toegift’. Met dit project kan de bezoeker van Jonge Harten een entreekaartje kopen voor iemand met minder financiële middelen.‘Geef een Toegift’ komt voort uit de ambitie een nieuwe stap te zetten in het toegankelijk maken van de podiumkunsten, en een breed en nieuw publiek te bereiken. De festivals zetten in op inclusiviteit en diversiteit en onderstrepen hiermee hun verbindende kracht.

Naar wie gaat mijn Toegift?
Jonge Harten heeft zich verbonden aan Elker (jeugd- en opvoedhulp). Elker biedt specialistische hulp aan kinderen, jongeren en gezinnen waar complexe problemen de ontwikkeling van het kind of de jongere in de weg staan. Ieder kind heeft volgens Elker het recht het beste uit zichzelf te halen. Op het moment dat deze jongeren er zelf of met een lichte vorm van ondersteuning niet uitkomen, gaat Elker zo dicht mogelijk binnen en met de eigen omgeving van de kinderen en jongeren aan het werk. Op het moment dat dit niet meer mogelijk is, wordt er een stabiel en veilig alternatief geboden.

Doordat Elker dagelijks hard werkt om samen met jongeren te bouwen aan hun persoonlijke toekomt, is dit een gedeeld verlangen tussen Jonge Harten en Elker. Veel van deze jongeren komen om verschillende redenen niet in contact met de schoonheid en kracht van theater.

Bezoekers van Jonge Harten kunnen een kaartje kopen voor iemand die dat niet kan betalen. De gekochte kaartjes gaan naar jongeren die in contact zijn met Elker en zo kunnen we in ieder geval financiële obstakels opheffen.

Ja, ik wil een kaartje geven!