Jonge Harten annuleert laatste zaterdag van het festival - Jonge Harten

Jonge Harten annuleert laatste zaterdag van het festival

We cancelen een deel van de programmering van Jonge Harten. Hieronder valt LostWords op vrijdagavond 26 november en de hele programmering van de zaterdag 27 november.

Zaterdag 27 november, had de eerste editie van een nieuwe programmalijn moeten worden: STAGE. STAGE zou een dag worden waarop jongeren op het podium staan, hun werk tonen en vooral ook bij anderen (kunnen) gaan kijken. Een plek om te leren, te experimenteren, te verbeelden en te tonen. Een dag vol beweging. STAGE zou vrijdagavond worden afgetrapt met de LostProject talkshow LostWords. Een talkshow waar de stem van deze jongeren en jonge makers gehoord wordt en waar er met elkaar in gesprek wordt gegaan. 

De afgelopen 7 dagen, waarin ons festival (haast) volledig heeft kunnen draaien, waren ontzettend waardevol. En daar zijn we dan ook enorm trots op. Maar, met het nieuws dat op dit moment de wereld bereikt, hebben wij het STAGE-programma moeten overdenken. We zijn tot de conclusie gekomen dat je soms iets moet laten om de toekomst veilig te kunnen stellen. We willen de realiteit onder ogen zien en geven daarom voorrang aan veiligheid boven onze grote wens om onze verbeelding in deze vorm tot leven te laten komen op het podium. 

We stellen het tonen van ons perspectief op de toekomst uit tot een later moment. Op die manier willen we plaats maken voor het zorgdragen voor elkaar. Uiteraard begrijpen we dat dit voor de spelers anders is dan gehoopt. Maar we voelen ons gesterkt door de vele begrijpende reacties van hun kant.

Vanavond en morgen zullen er nog reguliere voorstellingen te zien zijn. Voorstellingen die op zichzelf staan en op hun eigen manier een visie op de toekomst geven. Natuurlijk dragen wij hierbij zorg voor het uitvoeren van de huidige maatregelen. Heb je nog geen kaartje voor een van deze voorstellingen? Voor de talk van The Culture Counselor, de voorstellingen Stamboom Monologen en Symphony of 21 zijn nog kaarten te koop.