Jonge Harten Goes Intimate      

Een intiemere editie dan je van Jonge Harten gewend bent. Maar waarom is dat dan opeens zo en hoe ziet dat eruit? Het lijkt alsof de wereld de laatste maanden gefocust is op afstand. Her en der hoor je geluiden om 2020 mentaal te cancelen. Omdat dit het meest ongemakkelijke jaar zou zijn en misschien is dat het ook wel. Maar wat ons betreft geen reden om te cancelen, maar juist om dit te omarmen. Ongemak daar gaan wij immers best goed op!

 

1,5 meter editie?
Wist je trouwens dat een theatrale ervaring pas ontstaat na 1,5 meter? Pas dan zien wij iets als theater omdat we er van een afstand naar kijken. Volgens ons is deze 1,5 meter editie daarmee een toffe kans. We gaan dus niet ongezellig 1,5 meter van elkaar af zitten op een standaard tribune, maar we gaan met deze afstand spelen als onderdeel van de voorstelling. Het omdenken is dus begonnen!

Dichtbij op afstand
Aan ons de vraag hoe we met elkaar dichtbij kunnen zijn op deze afstand. Juist als alles uit elkaar lijkt te knappen willen wij alles bij elkaar trekken. We hebben nu, nog meer dan anders, de noodzaak om verschillende perspectieven uit te wisselen. En dat gaan we dan ook deze editie doen. Elke stem is belangrijk en mag (moet) gehoord worden. Uitspreken, hardop te denken en je daarmee te uiten en is het meest intieme wat er is. Dit is nog eens je kwetsbaar opstellen. Maar wees gerust, elke stap is goed. Groot of klein, als het maar een stap is.

Wat is jouw stem?
Bij ons mag je je vertrouwd voelen om je eigen kijk op de wereld te laten zien en wat jouw rol in deze wereld is. Je vertrouwd voelen om jouw stem te laten horen. Want weet dat elke keuze die jij maakt bepalend is. Maar weet ook dat jij je altijd verhoudt tot iemand anders. Zelfs als je denkt dat je dat niet doet. Aan ons om te kijken hoe we de afstand tot elkaar kunnen verkleinen. Hoe kunnen we samen een kleine stap zetten? Elkaar weer eens écht ontmoeten? Dat vinden wij pas interessant!

It’s all about the details
Laten we niet kijken naar wat er niet is, maar juist naar wat er wel is. Want zit al het mooie niet in de kleine dingen? Vanaf nu hebben we samen nog meer oog voor details, reflectie en voor verbinding. Nog meer oog voor iedereen in het bijzonder. Nog meer oog voor intimiteit op afstand.