Jonge Harten is onderdeel van LOOK - Jonge Harten

Jonge Harten is onderdeel van LOOK

Zoom in – zoom uit – en KIJK.

LOOK is een bijzonder project dat plaatsvindt tussen september 2021 en december 2022. LOOK onderzoekt het vermogen van de mens om in en uit te zoomen. Door middel van een prikkelende installatie op diverse scholen en de publieke ruimte gaat ons team van makers in gesprek met jongeren. Met behulp van een talententraject en workshops, resulteert dit in een grote zaalvoorstelling op het Jonge Harten Theaterfestival 2022. Maar liefst dertig talenten zullen een plek op het podium innemen als theatermaker. De rest van de jongeren zal als toeschouwer LOOK ervaren en zal terugzien hoe hun onderzoek is vertaald naar een bijzonder theaterstuk.

LOOK zoomt in op dat wat we zien en over dat wat we niet kunnen zien omdat het te klein of groot is om met het blote oog te kunnen waarnemen. Wat nemen we waar? En wat nemen we voor waar aan? We gaan op zoek naar verschillen. Waarin wijk jij zichtbaar af van een ander? Deel je verhaal. Juist in de stem van de minderheid zit veel wijsheid. Van ‘normaal’ is er al meer dan genoeg. 

Projectfases:

Distance
Met de installatie ‘Distance’ als tool, spotten we jongeren in de publieke ruimte voor het talententraject Focus.

Up Close
Samen met leerlingen starten we tijdens een week vol interventies op school het onderzoek voor ‘LOOK’ – de voorstelling. Wat is de norm? En hoe verhouden we ons daartoe? Bovendien gaan we ook hier opzoek naar getalenteerde en geinteresseerde jongeren voor het talententraject Focus.

Focus
Alle gespotte jongeren nemen deel aan het talententraject Focus in de vorm van een workshopweekend op De Kunstwerf.

LOOK
Vanuit Focus starten zo’n 30 gespotte jonge spelers samen met de PG en De Steeg acteurs het verdere proces voor het maken van de voorstelling ‘LOOK’. De voorstelling wordt gespeeld in diverse theaters in de provincie en wordt tot slot gespeeld op Jonge Harten Theaterfestival 2022. Vanuit alle fases worden deelnemers als publiek uitgenodigd voor deze kers op de taart waarin alle onderdelen samenkomen.

Nieuwsgierig? Geïnteresseerd?

Weet ons te vinden >> @look.upclose.distance

 

LOOK is een initiatief van Gebied-B | Theater de Steeg | Jonge Harten Theaterfestival | De Noorderlingen.
Met speciale dank aan: Provincie Groningen | Fonds voor Cultuurparticipatie

 

Meer nieuws